Nintendo machteloos tegen komst Homebrew Launcher voor 3DS 

Nintendo machteloos tegen komst Homebrew Launcher voor 3DS 2015-08-17T14:18:55
Steeds meer software kan geëxploiteerd worden op de 3DS om applicaties die Nintendo (nog) niet heeft goedgekeurd te laten draaien op de handheld. Ook via de YouTube app en de game Cubic Ninja kan The Homebrew Launcher nu gebruikt worden.

Vorige week stuurde Nintendo de volgende tweet de wereld in om mensen te laten weten dat Ironfall: Invasion niet langer gevonden kan worden op de 3DS:

Door Ironfall te exploiteren kon namelijk The Homebrew Launcher geactiveerd worden, waardoor het mogelijk is om allerlei applicaties te draaien op de 3DS, waaronder ook apps die Nintendo niet goedkeurt. Enkele dagen later is dezelfde exploitatie echter al toe te passen op de YouTube app, simpelweg door het toevoegen van enkele bestanden aan de 3DS. Deze exploitatie werkte maar liefst drie jaar geleden ook al met de game Cubic Ninja, en is nog steeds niet verholpen.

De bestanden die men moet toevoegen voor de exploitatie veranderen niets aan de hardware of cruciale software en zullen daarom waarschijnlijk geen schade aanrichten, al is het nog maar de vraag hoe Nintendo gaat reageren. Via The Homebrew Launcher is het mogelijk om de regio-lock te verwijderen, SNES-games te emuleren, het home menu aan te passen en speciale software te gebruiken. Installatie volledig op eigen risico, natuurlijk.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord