Nintendo legt patent vast voor gebruik van meerdere schermen 

Nintendo legt patent vast voor gebruik van meerdere schermen 2018-04-16T16:10:00
Nintendo heeft weer eens een opvallend patent vastgelegd. Dit keer van technologie dat meerdere schermen heeft die met elkaar samenwerken. Ja, meer schermen dan de twee op de (3)DS...

De patenten (die overiges al een jaar bestaan, maar pas sinds kort ontdekt zijn) beschrijven een 'gamesysteem' met meerdere schermen die 'een hoge mate van vrijheid' moeten bieden. Hierin is te zien hoe meerdere touchscreen-schermen met elkaar kunnen samenwerken en kunnen functioneren als één geheel. Er zijn allerlei combinaties te zien, van schermen die elkaar aanraken, elkaar niet aanraken en zelfs de mogelijkheid om te merken op wat voor manier schermen gepositioneerd staan.

Zo is op een bepaald plaatje te zien hoe een sneeuwbal over één scherm rolt naar de pionnen op een ander scherm. Door de manier waarop een scherm wordt vastgehouden zou bijvoorbeeld bepaald kunnen worden welke kant de sneeuwbal oprolt. Ook kan er met de vinger een lijn getrokken worden op één scherm, die vervolgens verder loopt op ht andere scherm.

Hierbij wordt er geen limiet gegeven aan de hoeveelheid schermen die gebruikt kunnen worden. Dat komt omdat elk scherm eigenlijk een apparaat op zich is. Het zou dus wel eens kunnen dat de basistechnologie voor dit patent al in de Switch zit, of misschien via een add-on kan worden toegevoegd. Op die manier zou het dus mogelijk kunnen worden dat meerdere Switch-eigenaren elkaars schermen kunnen combineren om één spel te spelen. Ook lijkt het mogelijkheden te hebben die overeen komen met het later deze maand te verschijnen Nintendo Labo. Wellicht dat we hier in de toekomst dus nog meer over horen.

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord