Update: Nintendo hoopt twee miljoen Switch-consoles te verkopen in de eerste maand 

Update: Nintendo hoopt twee miljoen Switch-consoles te verkopen in de eerste maand 2016-10-27T09:52:31
Nintendo zint erop om twee miljoen Switch-consoles af te leveren voor het einde van maart, dat maakt het bedrijf bekend tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers. Tijdens die bespreking liet de CEO van Nintendo, Tatsumi Kimishima, weten dat we geen nieuwe informatie over de Switch hoeven te verwachten dit jaar.

Update:

Dat we dit jaar geen info over de Switch hoeven verwachten kon je hier onder al lezen, maar Nintendo heeft nu een datum wanneer we wél meer gaan horen over de nieuwe console. Op 13 januari houdt Nintendo een Switch-presentatie voor de pers en aandeelhouders. Deze presentatie wordt ook gelivestreamed, laat het bedrijf weten op hun website. Zodra bekend is waar en hoe laat deze livestream plaatsvindt laten we dat natuurlijk weten.

Origineel bericht:

In de bespreking van de kwartaalcijfers, bijgewoond door Wall Street Journal-journalist Takashi Mochizuki, liet de CEO van Nintendo weten dat ze twee miljoen units van de Switch willen verkopen dit fiscaal jaar, dat eindigt maart volgend jaar. De Switch komt die maand uit, wat dus betekent dat Nintendo hoopt op twee miljoen verkochte units in de eerste maand. Dat is veel lager dan de verwachte honderd miljoen voor de Wii U, maar ligt dicht in de buurt van de drie miljoen units die de Wii U uiteindelijk in de eerste maand verkocht. Nintendo heeft blijkbaar geleerd van zijn hoogmoed bij het inschatten van de Wii U verkoopcijfers, want de schatting is deze echt een heel stuk lager!

Mochizuki ving nog meer informatie op tijdens de conference call over de kwartaalcijfers. Zo zei de CEO dat de prijs van de Switch hoog genoeg zal zijn om te zorgen dat ze wel winst kunnen maken op de console, maar niet zó hoog dat consumenten het een te grote smak geld vinden.

Dit moet dus het laatste nieuws zijn dat we dit jaar te horen krijgen over de Switch, als het aan Nintendo ligt, want ze hebben geen plannen liggen voor een aankondiging over de specs of prijs van de nieuwe console. Geduld hebben dus, Nintendoids!

REACTIES (68) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord