Nintendo beëindigt Club Nintendo 

Nintendo beëindigt Club Nintendo 2015-01-20T11:28:24
Club Nintendo, de dienst waarmee Nintendo trouwe fans beloonde, gaat stoppen. Via de dienst kon je verzamelde sterren inwisselen voor exclusieve artikelen.

2015 is het laatste jaar waarin Club Nintendo actief is. Voorheen hadden we de dienst VIP 24:7 en Club Member, maar in december 2007 gingen deze samen verder onder de naam Club Nintendo.

De afgelopen jaren kon je Game Boy Advance, GameCube, Nintendo DS, Nintendo Wii, Nintendo 3DS en Nintendo Wii U consoles en games registreren in ruil voor sterren. Daarnaast waren er regelmatig enquêtes om extra sterren mee te verdienen.

Het loyaliteitsprogramma van Nintendo stopt op 30 september 2015. Vanaf 1 april zijn er geen productregistratiekaarten meer te vinden in verpakking van games, consoles en handhelds en vanaf 20 april kun je geen digitale producten meer registreren.

Nintendo laat weten dat ze hard bezig zijn met een nieuw programma, dat later dit jaar van start moet gaan. Op spelers tegemoet te komen biedt nintendo in de beginperiode gratis het nieuwe programma Flipnote Studio 3D aan als compensatie.

Dit nieuwe ledenprogramma zal Club Nintendo vervangen worden door het nieuwe programma. Op 30 september vervallen alle sterren die je de afgelopen jaren hebt verzameld en kun je deze niet meer inwisselen voor unieke en exclusieve artikelen.

Stopzetting Club Nintendo - Overzicht

  • 1 april 2015: vanaf deze dag stopt Nintendo geen productregistratiekaarten meer in de verpakking van in de winkel verkrijgbare games, dus je kunt die niet bij Club Nintendo registreren. Je kunt nog wel productregistratiekaarten vinden bij games die al vóór deze datum op voorraad waren.
  • 20 april 2015: op deze dag kun je geen digitale producten meer registreren, die je in de Nintendo eShop hebt gedownload. Na deze datum zullen producten die je in de Nintendo eShop hebt aangeschaft, niet langer verschijnen op de Club Nintendo-pagina met je geregistreerde games en systemen. Daarnaast zullen er niet langer enquêtes beschikbaar zijn voor downloadsoftware.
  • 30 september 2015: het Club Nintendo-programma wordt beëindigd. Vanaf deze dag kunnen zich bijvoorbeeld geen nieuwe leden meer aanmelden, kunnen geregistreerde leden niet langer inloggen, kun je geen sterren meer verdienen en kun je geen sterren meer inwisselen voor artikelen in de sterrencatalogus.

De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL, die op 13 februari verschijnen, zijn de eerste producten die niet meer te registreren zijn bij Club Nintendo.

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord