Nieuwste Twitch-ster is een zelf rijdende auto genaamd Charles 

Nieuwste Twitch-ster is een zelf rijdende auto genaamd Charles 2017-05-22T11:27:29
Twitch is het platform voor gamers om nieuwe en soms bizarre dingen te testen. Eerst was de mogelijkheid om als chat een spel te spelen enorm populair, maar nu is het een zelf rijdende auto die de show steelt.

Net als je denkt dat je alles op Twitch al wel hebt gezien, komt er wel iemand met iets nieuws. Dit keer is het programmeur Harrison Kinley, die het leuk leek om een zelf rijdende auto in GTA V te programmeren. Dit is exact wat hij heeft gedaan en de Twitch stream waar alle avonturen van Charles, zoals de auto heet, te volgen zijn, wordt steeds populairder.

De stream is vrij simpel; je ziet alles wat er met Charles gebeurt vanuit het first-person perspectief van de auto. Het programma achter de stuurkunsten van het voertuig is er een gebaseerd op het menselijk brein, wat het mogelijk maakt voor Charles om langzaam te leren van zijn fouten. De auto krijgt dan ook zo min mogelijk hulp en moet zichzelf, tenzij het echt niet anders kan, uit de nesten helpen. 

Het is volgens Kinley geheel logisch dat hij zijn kleine experiment in GTA V draait:

Het is een fantastische omgeving om in te oefenen voor verschillende redenen. Het is een open wereld waar je eindeloos veel dingen in kunt doen, dus waarom ook geen zelf rijdende auto's. In GTA is het mogelijk om met mods het weer, de tijd, het verkeer en meer te beïnvloeden, maar wat gebeurt er als je al die dingen op elkaar laat botsen? 

Wat hieruit voorvloeit is een hilarische livestream van een auto die op volle snelheid door straten scheurt en overal tegenaan botst. Dit trekt natuurlijk ook de aandacht van de politie in GTA V, waardoor er regelmatig een groepje agenten op het voertuig staat te schieten en er zelfs soms volledige achtervolgingen ontstaan. 

Op dit moment haalt Charles al zijn informatie uit het simpele first-person perspectief dat wij ook zien als we die game op die manier spelen. Kinley hoopt in de toekomst een kortetermijngeheugen en mogelijkheid om vooruit te denken aan de auto toe te voegen. Voor nu is het gewoon een hilarische stream om op de achtergrond aan te zetten terwijl je met iets anders bezig bent.  

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord