Nieuwe Steam-update staat je toe om alle controllers te gebruiken 

Nieuwe Steam-update staat je toe om alle controllers te gebruiken 2017-01-06T13:20:21
Dankzij een nieuwe update in de beta-versie Steam kan je elke controller uit de kast trekken om je games op te spelen. Valve heeft namelijk ondersteuning toegevoegd voor nagenoeg elke controller, in plaats van alleen de Xbox en Steam-controller. De Dualshock 4 controller kreeg eind vorig jaar al dezelfde behandeling, die is nu ook volledig ondersteund.

Valve heeft de beta-versie van Steam geüpdatet met ondersteuning voor nagenoeg elke gamepad of controller. Steam had in eerdere versies alleen officiële compatibiliteit met zijn eigen Steam controller en de Xbox-controllers via Windows. Voor andere controllers zoals de Dualshock 3 en 4 of een fightstick moest de game zelf ondersteuning toevoegen of was je afhankelijk van een third-party tool zoals JoyToKey of DS4Windows. Dat is met deze versie dus verleden tijd, elke Xinput controller (en dat zijn ze praktisch allemaal) die niet herkend wordt krijgt dezelfde behandeling als een Steam controller.

Steam controller

De update komt waarschijnlijk over een maand naar de publieke versie van Steam, mits er geen ernstige problemen of bugs zijn die voor uitstel zorgen. Je kan helpen met het vinden van die bugs door in steam naar je instellingen te gaan en onder Account > Change... > Beta participation de Steam Beta Update te selecteren. 

REACTIES (6)