Nieuwe Square Enix president gaat bezem door bedrijf halen 

Nieuwe Square Enix president gaat bezem door bedrijf halen 2013-04-03T12:03:31
Het gaat financieel niet goed met Square Enix en daardoor heeft het bedrijf een nieuwe president. Yosuke Matsuda belooft in een statement de uitgever fundamenteel te inspecteren en te veranderen. Slecht nieuws voor de Triple A games?

Square Enix presenteerde een paar weken geleden “uitzonderlijke verliezen” aan z’n aandeelhouders. Dat kwam uiteraard niet goed over, vandaar dat Yoichi Wada meteen zijn aftreden als president aankondigde. Matsuda neemt z’n taak vanaf juni over. In een vertaald interview op Siliconera, zegt de nieuwbakken president een grondige inspectie op Square Enix te voeren. Daarbij zullen waarschijnlijk harde beslissingen moeten worden genomen: 

“Due to the radical change of environment, I’d like to fundamentally review what works and what doesn’t work for our company, then cast all of our resources towards extending what makes us successful and thoroughly squeezing out what doesn’t.”

Square Enix

En voor wie het nieuws rondom Squenix op PU.nl gevolgd heeft, weet dat de verliezen vooral door teleurstellende verkopen van Triple A games komen. Smartphone- en tabletgames zijn daarnaast makkelijk te maken (zeker als de titels al decennia oud zijn) en de winst stijgt daarvan dan ook op jaarlijkse basis.

Als er moeilijke budgettaire beslissingen moeten worden genomen, vrees ik dat die in het nadeel van Triple A games zullen zijn. Extra pijnlijk doordat Crystal Dynamics van Tomb Raider juist wél tevreden is met de verkoopcijfers. Ook in de media werd verrast gereageerd op Square Enix’ “flop”-statement. Lara’s nieuwe avontuur krijgt erg goede reviews, net als Sleeping Dogs en Hitman: Absolution.

Afstoting van Triple A games in het algemeen, hoeven we echter niet bang voor te zijn. Het bedrijf heeft tenslotte een fortuin gestoken in de Lumines engine (Agni’s Philosophy, je weet toch) en gaat dat vast in een paar toekomstige Final Fantasy titels stoppen. 

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord