Nieuwe Nintendo Switch-modellen zijn al in productie 

Nieuwe Nintendo Switch-modellen zijn al in productie 2019-06-17T10:01:13
Volgens The Wall Street Journal zijn de twee nieuwe Nintendo Switch-modellen al in productie. De nieuwswebsite kwam hier achter toen Nintendo aankondigde haar productie van China naar Zuidoost-Azië te verplaatsen vanwege Amerikaanse wetten.

De twee nieuwe Nintendo-modellen, waarvan we weten dat ze bestaan maar nog niets van gezien hebben, zijn blijkbaar al in productie. Dit meldt de nieuwswebsite The Wall Street Journal in een artikel over het verplaatsen van Nintendo’s productie van China naar Zuidoost-Azië. Terwijl Nintendo duidelijk aangaf dat we niets zouden zien over de nieuwe modellen tijdens E3 2019 en haar woord dan ook netjes nakwam, worden ze al wel geproduceerd. Dit past bij een eerder statement van topman Shuntaro Furukawa, waarin hij melde dat Nintendo de hardware pas wil laten zien als ze in staat zijn om het daadwerkelijk te verkopen.

De reden dat The Wall Street Journal weet dat de nieuwe Nintendo Switch-modellen in de maak zijn, is omdat Nintendo besloten heeft haar productie van China naar Zuidoost-Azië te verplaatsen. Dit komt doordat Amerika dreigt om nieuwe belastingen op in China geproduceerde hardware te gaan heffen. Het is nu al vaak dat consoles niet gigantisch veel winst of soms zelfs verlies opleveren voor producenten, maar deze nieuwe heffingen tellen voor 25% extra kosten.

Het ziet er naar uit dat een van de nieuwe Switch-modellen qua vorm op de originele Switch lijkt, maar wel met mindere specs en minder features om de kosten te drukken. De kleinere versie wordt misschien meer een handheld-versie in de lijn van de 3DS, terwijl er ook een krachtiger model, waar we helemaal weinig over weten, uit zal gaan komen.

Laten we hopen dat deze nieuwe modellen snel gaan komen, want dan kunnen we er wellicht de nieuwe Pokémon Sword en Shield, de nieuwe Animal Crossing of Luigi's Mansion 3 op spelen!

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord