Nieuwe looks in Devil May Cry 5 uitgelegd door Capcom 

Nieuwe looks in Devil May Cry 5 uitgelegd door Capcom 2018-07-26T16:45:09
Dante en Nero zijn terug en geven meer demonen een pak slaag dan ooit tevoren. Na de reboot en de special edition van deel vier keert Capcom terug naar de wereld van Devil May Cry. Het wordt volgens de ontwikkelaar de mooiste DmC ooit en legt uit waarom.

Tijdens de eerste trailer die getoond werd op de E3 moesten we allemaal even twee keer kijken om wie het nou precies ging. Dante? Reboot Dante? We hadden er niet méér naast kunnen zitten, aangezien het niemand minder dan Nero is. Nero keert terug naar Devil May Cry 5 en krijgt wederom de hoofdrol in het vijfde deel. Althans, daar lijkt het op. Want aan het einde van de trailer zagen we Dante voorbij scheuren op zijn motor. Of hij net als in deel vier speelbaar wordt, is nog de vraag. Maar laten we eerlijk zijn, een Devil May Cry zonder Dante is eigenlijk geen Devil May Cry.

DmC5

Het eerste wat opviel aan de trailer waren de levensechte physics en graphics van de game en de make-overs van zowel Nero als Dante.

Nero DMC5

Waarom heeft Capcom de personages veranderd ten opzichte van hun vorige versie? Hideaki Itsuno, game director bij Capcom, geeft aan dat ze Nero in de piek van zijn leven wilden laten zien. Hij was in het vierde deel nog jong en onervaren, maar dat imago is compleet veranderd.

The change in colour palette for his costume actually comes from the way colours read in the game – both in DMC4 and for DMC5 Itsuno-san wanted Nero to be wearing black (since ‘Nero’ means black in Italian, after all) but in both games we found that a black costume wouldn’t read very well,” Walker explains. For DMC5, our solution was to pick a colour that we felt was the next closest thing – a dark, navy blue.

De robotarm die we in de trailer zien is niet alleen voor de looks, maar heeft ook te maken met iets wat er gebeurt in het verhaal. De Devil Breaker (robotarm) is een stukje technologie van Nico (wetenschapster) waarmee Nero demonen gaat ownen tijdens de game. We krijgen meer van dit stukje technologie te zien tijdens Gamescom, en dat is al volgende maand!

DmC5 Nero

Als laatste heeft Capcom uitgelegd dat ze meer moeite hebben gestoken in de physics en animaties voor het vijfde deel. Door gebruik te maken van de Resident Evil 7-engine wil de studio een realistisch uiterlijk voor Devil May Cry 5 creëren. In de trailer zien we al een aantal beelden waarbij bijvoorbeeld gezichtsuitdrukkingen veel realistischer ogen ten opzichte van andere DmC-delen.

Nero DMC5

DMC5 represents the first time that we’ve implemented ‘blend shapes’ in our engine, which we’ve used to full effect with brand new facial rigs. This means that you’re going to see the best facial animation in DMC5 that Capcom has ever produced, and I personally think it really accentuates the one-liners DMC is known for.

Capcom wil met het vijfde deel spelers hetzelfde gevoel geven als DMC4. Als we de ontwikkelaar moeten geloven gaat dit helemaal goed komen. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit en het lijkt er op dat Devil May Cry 5 wel eens de beste uit de serie kan worden!

Tijdens de E3 is de eerste trailer voor Devil May Cry 5 getoond. Check hem hier!

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord