Nieuwe engine Capcom maakt ontwikkelingstijd HD remasters korter 

Nieuwe engine Capcom maakt ontwikkelingstijd HD remasters korter 2015-05-19T13:15:28
Onlangs gaf Capcom aan dat ze zich meer wil focussen op het maken van HD remasters. Nu heeft het bedrijf een nieuwe engine waarmee dat een stuk makkelijker zal gaan, dus het je kunt er op wachten dat dit een kwestie van massaproductie wordt.

De Japanse uitgever heeft een catalogus van jewelste en wil deze lekker uitwringen in een tijd waar HD remakes nog lekker hip zijn, dus een versnelling van de productie zou geen overbodige luxe zijn. Worlds Factory is erachter gekomen hoe Capcom dat voor elkaar wil krijgen: het bedrijf gaat waarschijnlijk gebruik maken van Deep Down’s Panta Rei-engine. ‘We hebben een nieuw framework geproduceerd waarmee we de ontwikkelingsperiode kunnen inkorten. Dankzij de titels waar we nu aan werken hopen we in het fiscale jaar 2017 aanzienlijke winsten binnen te halen.’ Dat maakt de uitgever bekend in een Q&A. 

Ook maakt het bedrijf duidelijk dat ze zich meer gaat focussen op digitale distributie. 'Het is wereldwijd lastig om lager geprijsde games en remasters in de winkels te krijgen door het dalende aantal retailers en andere limieten. Om die reden gaan we steeds sterker de nadruk leggen op de digitale verkoop van onze games. Resident Evil HD Remaster was bijvoorbeeld een groter succes dan wij aanvankelijk hadden gedacht en door meer digitale verkoopkanalen in te zetten willen we een groter publiek bereiken.' 

Onlangs bracht het bedrijf nog Resident Evil HD (niet op schijf verschenen) en DmC: Devil May Cry Definitive Edition uit en deze kon je wel gewoon op een Blu Raytje aanschaffen. Ook komt er een herziene versie van Devil May Cry 4 aan, dus Capcom houdt zich duidelijk aan zijn woord. Welke remaster zouden jullie graag willen zien? Of komt er al een overkill aan HD remakes onze kant op?  

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord