Nieuwe eigenaren Chrysler Building wilden gebouw niet in Spider-Man: Miles Morales 

Nieuwe eigenaren Chrysler Building wilden gebouw niet in Spider-Man: Miles Morales 2020-11-22T11:11:41
De nieuwe eigenaren van het iconische Chrysler Building wilden het gebouw niet in Spider-Man: Miles Morales. Dat is best jammer, aangezien het ook heel vaak voorkomt in Marvel-comics en -films.

Het Chrysler Building iswegens kopierecht verwijderd uit Spider-Man: Miles Morales. Dat meldt Game Informer.

Het gebouw nog wel aanwezig in Marvel's Spider-Man uit 2018, maar sinds het Chrysler in 2019 is verkocht aan het Australische Signa Group en RFR Holding LCC. uit New York is het gebouw verdwenen in Miles Morales - dat zich ook afspeelt in Manhattan. Hoewel het Chrysler Building nog te zien is in Marvel's Spider-Man Remastered, is het gebouw daar vervangen door een generieke wolkenkrabber.

Zeer waarschijnlijk heeft dat te maken met het auteursrecht. Net als in Nederland zijn de kunstzinnige aspecten van architectuur wettelijk beschermd, waardoor bezitters het gebruik ervan in media kunnen weigeren. Een officiële reden is echter niet gegeven.

Het Chrysler Building speelt een prominente rol in Marvel-media. Zo komt het voor in een groot aantal comics, de meest recente Spider-Man-film en drie van de vier Avengers-fims.

Spider-Man

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord