Nieuw geregistreerde domeinnamen hinten naar Persona 5-spinoffs 

Nieuw geregistreerde domeinnamen hinten naar Persona 5-spinoffs 2017-04-21T11:03:34
Eerder deze week heeft ontwikkelaar Atlus meerdere domeinnamen aangevraagd die mogelijk te maken kunnen hebben met spinoffs van Persona 5. Kunnen we net als met Persona 4 Arena een vechtspel-versie van Persona 5 verwachten?

Ontwikkelaar Atlus heeft begin deze week een aantal interessante domeinnamen aangevraagd. Hoewel de studio nog niets heeft aangekondigd, lijken deze domeinnamen te hinten naar mogelijke Persona 5-spinoffs. Dit alles is geregeld via een bedrijf genaamd RyusOffice die al eerder met Atlus heeft samengewerkt bij het produceren en plannen van projecten.

Er zijn in totaal tien nieuwe domeinnamen aangevraagd waarvan er zes direct opvallen: P5D.jpP5U.jpP5AG.jpP5R.jpP3D.jp en PQ2.jp. Je zou denken dat er weinig uit deze domeinnamen te halen is, maar er zijn toch een aantal conclusies te trekken als je deze informatie vergelijkt met vorige spellen.

Persona 5

De ritme-spinoff voor PS Vita Persona 4: Dancing all Night staat in Japan bekend als P4D. Het is dus mogelijk dat P5D een vervolg van dit spel is, maar dan met de personages van Persona 5. Hetzelfde geldt voor Persona 4 Arena, die in Japan bekend staat als P4U. Laat director van de Persona-serie Kazuhisa Wada eerder dit jaar toevallig aangegeven hebben zeer geïnteresseerd te zijn in het maken van een Arena-spinoff van Persona 5, wat de verklaring van P5U.jp kan zijn. 

P5AG en P5R zijn nog nooit eerder in Persona-domeinnamen gezien, wat dus nog voor wat verrassingen kan zorgen. P3D zou net als P5D een ritme-spinoff kunnen zijn, maar dan op Persona 3 en PQ2 kan een vervolg zijn op Persona Q die in 2014 op 3DS lanceerde. De andere domeinnamen die Atlus registreerde waren simpelweg voor deel 8, 9 en 10, wat kan betekenen dat de ontwikkelaar de toekomst van de Persona-franchise al uitgepland heeft staan.

Persona 5

In februari van dit jaar stuurde Atlus een enquête rond om interesse in nieuwe titels te peilen. Ze vroegen hun fans of ze de volgende games graag zouden willen spelen:

 1. “Persona 2: Innocent Sin / Eternal Punishment” HD console remake
 2. Completely new “Persona 6”
 3. “Persona 5” dance game (sound action)
 4. New Persona fighting game for “Persona 5” 
 5. “Persona 3” HD console remake
 6. “Persona 1” HD console remake
 7. “Persona” series board game
 8. “Persona” series online game
 9. “Persona” series shooting game
 10. “Persona 5” with added scenarios and new elements
 11. Continuation of “Persona Q” and remake to other platforms
 12. “Persona 3” dance game (sound action) 

Tot de spellen officieel zijn aangekondigd blijft het dus grotendeels redelijk onderbouwde speculatie. Persona 5 lanceerde afgelopen maand op PlayStation 3 en 4 en onze review van het spel kun je hier teruglezen.

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord