Next-gen consoles niet zo krachtig als high-end PC’s? 

Next-gen consoles niet zo krachtig als high-end PC’s? 2013-02-18T15:57:30
Ontwikkelaar Crytek heeft de next-gen consoles al lang gezien en laat nu weten dat ze nooit zo krachtig worden als high-end PC’s. Blijven de consoles achter de PC aanlopen als het gaat om grafische power?

Er zijn al flink wat geruchten over de specs van de nieuwe PlayStation en Xbox, maar er is nog niks bevestigd. Ondanks dat de geschatte specs er prima uitzien is Cevat Yerli, CEO van Crytek, er van overtuigd dat high-end PC’s altijd vetter zullen blijven, ook aan het begin van de nieuwe console cyclus.

Hij zegt dat het onmogelijk is om een console op de markt te zetten die echt meekomt met de vetste PC’s die er zijn. Het heeft volgens hem allemaal met de centen te maken. Hij probeert het uit te leggen, zelfs nu hij verschillende NDA’s (non disclosure agreement) heeft ondertekent.

next

“Without breaking NDAs that are in place, realistically, from purely a price point perspective, it’s impossible to package $2000-3000 into a mainstream, let’s say $500 console. I’m not saying they are $500 consoles. They may launch a console at $2000, but the consumer pricing is usually much lower than that. So, given consumer pricing, and given the cost of production of a gamer PC and the amount of watt of power it needs, which is like a fridge, it’s impossible.”

Hij heeft hier natuurlijk een goed punt, maar specs van een PC met een console vergelijken blijft toch een beetje een appels en peren verhaal. De hardware is vaak speciaal gemaakt of aangepast voor de console, waardoor er met ‘mindere specs’ toch hetzelfde resultaat behaald kan worden. Maar als je kijkt naar pure rekenkracht, nee, dat zullen de consoles nooit winnen. Toch zou ik niet zo bang zijn over de power van de next-gen consoles, die shit wordt echt wel vet!

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord