UPDATE: NeoGAF offline nadat eigenaar is beschuldigd van seksuele intimidatie  

UPDATE: NeoGAF offline nadat eigenaar is beschuldigd van seksuele intimidatie 2017-10-24T12:28:10
Sinds gisteren is NeoGAF offline gegaan nadat de eigenaar van de website werd beschuldigd van seksuele intimidatie. Wanneer en of de site ooit weer online komt is vooralsnog niet bekend.

Update: De site is weer online en Evilore heeft gereageerd.

Sinds gisteravond is NeoGAF weer online. Evillore heeft een post gemaakt waarin hij zijn kant van het verhaal uitlegt en hij is via e-mail een interview aangegaan met Waypoint.com voor verduidelijking. De moderators die zijn vertrokken hebben aangekondigd dat ze met hun eigen site bezig zijn genaamd Resetera. De site had gisteren al moeten launchen, maar dit is tot op heden nog niet gebeurd. De reden hiervoor is vooralsnog onbekend. 

EviLore

Originele bericht:

Zaterdagavond werd de eigenaar van NeoGAF, Evilore (Tyler Malka), flink onder vuur genomen op zijn website omdat hij mogelijk schuldig is aan seksuele intimidatie. Het vermeende slachtoffer van Evilore had dit namelijk gedeeld op Facebook, te danken aan #MeToo en de manier waarop deze beweging ervoor zorgt dat vele vrouwen zich durven uit te spreken over seksueel ongewenst gedrag. Verschillende gebruikers op NeoGAF lieten weten dat dit niet de eerste keer was dat ze dit soort beschuldigingen gehoord hadden.

Alle berichten over het onderwerp werden al snel verwijderd van NeoGAF en de gebruikers die de posts hadden geplaatst werden geband. Veel beheerders hebben hierdoor het besluit genomen om afstand te nemen van de website. Een van deze beheerders, James Scott, maakte een uitgebreide post waarin hij zijn mening over de situatie deelde en liet weten dat hij niet langer geassocieerd wil worden met NeoGAF. Deze post is ondertussen ook verwijderd, maar er is een screenshot van gemaakt die nu verspreid wordt over het internet.

NeoGAF

Na alle controverse is NeoGAF gisteren offline gehaald. Het is niet bekend of de eigenaar dit zelf heeft gedaan of dat moderators of hackers erachter zitten. Evilore heeft zelf nog niks laten weten.

NeoGAF staat al jaren bekend als dé website waarin al het nieuws over games gedeeld wordt en veel discussies plaatsvinden. De site is ondertussen alweer 18 jaar oud, maar dit kan mogelijk het einde betekenen van deze lange geschiedenis. 

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord