Nederlander heeft The Queens gouden Wii in bezit 

Nederlander heeft The Queens gouden Wii in bezit 2019-01-18T14:30:06
Een Nederlandse verzamelaar heeft een gouden Nintendo Wii, die eigenlijk bestemd was voor Koningin Elizabeth II, in zijn bezit. THQ liet de gouden Wii in 2009 naar Buckingham Palace sturen, maar het personeel van het paleis weigerde de console in ontvangst te nemen. Via een omweg kwam de gouden Wii bij de Nederlander terecht.

Een Nederlandse verzamelaar van consoles heeft een 24 karaat gouden Nintendo Wii in zijn bezit. De console werd in 2009 door ontwikkelaar THQ naar Koningin Elizabeth II van Engeland gestuurd als marketingstunt voor het geflopte Big Family Games. Het personeel van Buckingham Palace weigerde de console echter in ontvangst te nemen, dus The Queen heeft haar gouden Wii nooit ontvangen.

Het YouTube-kanaal People Make Games besloot op zoek te gaan naar de ‘verloren’ gouden Wii. THQ heet sinds het faillissement in 2013 THQ Nordic en kon het kanaal nauwelijks van dienst zijn bij de zoektocht, dus stonden zij er alleen voor. Na een mooi stukje eigen onderzoek kwamen zij uit bij een Nederlandse verzamelaar, simpelweg Don genoemd, die maar al te graag zijn collectie en de gouden Nintendo Wii wilde laten zien. Hoeveel de console precies waard is, is niet bekend, maar zal vast dichtbij een shitload komen.

De PU-redactie heeft uiteraard even een belletje gedaan naar verzamelaar Don en hij is meer dan bereid om de Queens Nintendo Wii hoogstpersoonlijk te komen showen op de redactie! Hou PU.nl de komende tijd dus goed in de gaten!

Check voor meer Nintendo-nieuws de grootste communicatieflaters ooit over Nintendo Switch Online. In Het Hete Hangijzer had Michel het over het concept van de Nintendo Direct.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord