Monument in Italië gebouwd om Iron Man te eren 

Monument in Italië gebouwd om Iron Man te eren 2019-09-04T19:09:48
Een monument is gebouwd in Italië ter ere van Iron Man, ook wel bekend als Tony Stark, vanwege de gebeurtenissen in de film Avengers: Endgame. Een typisch gevalletje van fictie dat de werkelijkheid overschrijdt!

Spoilers voor Avengers: Endgame in aantocht!

Eerder dit jaar kwam het fictieve personage Tony Stark/Iron Man om het leven in de film Avengers: Endgame. Het was een emotioneel moment voor veel Marvel-fans, want Iron Man was een geliefd personage dat aan de wieg stond van het MCU. Zo geliefd zelfs, dat een monument ter nagedachtenis van zijn dood is gebouwd in Forte dei Marmi in Italië. Het gepolijste standbeeld laat Iron Man zien met zijn iconische ‘superhero landing’ en is vier meter hoog. Het is gemaakt door Daniele Basso voor een kunsttentoonstelling. Foto's van het standbeeld werden door Reddit-gebruiker Pagem45 gepost.

First monument dedicated to Iron Man's death, erected in Forte dei Marmi (IT) from r/marvelstudios

Het monument wordt ‘Man of Steel’ genoemd, wat natuurlijk voor zichzelf spreekt, hoewel het ook een slinkse verwijzing naar Superman lijkt te zijn. Per slot van rekening is Clark Kent de enige echte Man of Steel, en hij is een held uit een heel ander universum.

Dit is ongeveer wat de Italiaanse woorden betekenen die op het monument gegraveerd staan:

The first monument dedicated to Iron Man in the year of his death in the cinematic world, we celebrate Tony Stark as the man who dedicated his life's fortune to fighting for the ideals he believed in... reminding us that we are all the protagonists of our time - that the future of humanity depends on our decisions... that all of us must be heroes.

Dit is natuurlijk een prachtige manier om een iconisch personage zoals Tony Stark te eren. Volgens het bovenstaande citaat is dit het eerste standbeeld van de superheld in het jaar van zijn dood, maar wie zegt dat het de laatste hoeft te zijn? Of misschien wordt het tijd voor een kunstwerk ter ere van Ben Affleck z'n Batman of het vertrek van Spider-Man uit het MCU!

Benieuwd hoe Iron Man in de game Marvel's Avengers eruit gaat zien? Klik hier om erachter te komen!

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord