Microsoft ziet Xbox Live-gebruik stijgen, minder Xbox hardware verkocht 

Microsoft ziet Xbox Live-gebruik stijgen, minder Xbox hardware verkocht 2015-04-24T13:03:45
Microsoft heeft de financiële cijfers uit het eerste kwartaal van kalenderjaar 2015 gepubliceerd en komt tot de conclusie dat het Xbox Live-gebruik is gestegen. Wel zijn er minder exemplaren van de Xbox One verkocht ten opzichte van het voorgaande jaar.

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Xbox Live met 30% is gegroeid ten opzichte een jaar geleden, waarvan 18% te danken is aan nieuwe members. Volgens het bedrijf hebben de gebruikers ook intensiever gebruik gemaakt van de service en daar is de overige 12% aan te danken.

In vergelijking met het vorige kwartaal heeft Xbox hardware 20% minder verkocht en daardoor mist Microsoft 306 miljoen dollar aan inkomsten. Dat is ook deels te wijten aan de pricedrop van de Xbox One in januari. De prijs van de console werd toen verlaagd naar 349 dollar en daardoor heeft het apparaat ook minder opgeleverd. Het bedrijf Microsoft als geheel heeft in de eerste drie maanden van 2015 maar liefst 21.7 miljard dollar aan omzet gegenereerd, maar daar heeft de Xbox One dus niet bepaald aan bijgedragen...

Helaas zijn er (wederom) geen exacte verkoopcijfers van de Xbox One onthuld, dus over de aantallen valt alleen te speculeren. Gelukkig voor Microsoft hebben first-party titels in combinatie met Minecraft wel gezorgd voor een toename in de omzet van 305 miljoen dollar in vergelijking met het voorgaande jaar, dus daarmee worden de klappen grotendeels opgevangen. 

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord