Microsoft en Mojang kondigen Minecraft: Education Edition aan 

Microsoft en Mojang kondigen Minecraft: Education Edition aan 2016-01-19T13:34:32
Aankomend schooljaar (2016-2017) kunnen verschillende scholen gebruik gaan maken van de Education Edition van Minecraft. Microsoft en Mojang kondigden zojuist deze editie aan die zich specifiek richt op scholen en educatieve doeleinden heeft.

Gebasseerd op het al reeds bestaande MinecraftEdu programma - een gemodde versie van Minecraft die gebruikt wordt voor het onderwijs - komen Mojang en Microsoft nu met een eigen educatieve versie van Minecraft. De Education Edition zorgt ervoor dat scholen verschillende lessen kunnen gaan inzetten met behulp van Minecraft. Zo draagt de community website van de Education Edition al een aantal voorbeelden aan van het gebruik van de educatieve-versie van Minecraft:

Minecraft Education Edition

Kort samengevat zorgen Mojang en Microsoft ervoor dat het mogelijk is voor docenten om studenten (maximaal 40) mee te nemen door bestaande werelden en zelfs gezamenlijk te werken in een wereld: Minecraft multiplayer met een educatieve twist. Volgens de website is het mogelijk om studenten wiskunde, natuurkunde, geschiedenis en talen bij te brengen met behulp van Minecraft. 

Microsoft wil de Minecraft: Education Edition deze zomer uitbrengen voor scholen, bibliotheken en musea voor een prijs van $5 per jaar per gebruiker. 

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord