Mass Effect-schrijver vertrok omdat Bioware te corporate werd 

Mass Effect-schrijver vertrok omdat Bioware te corporate werd 2020-02-13T16:09:57
Drew Karpyshyn, een schrijver van onder andere Mass Effect en Baldur's Gate, stopte bij BioWare omdat het bedrijf te corporate werd volgens hem.

In 2018 verliet de Mass Effect-schrijver BioWare al, maar vandaag liet hij in zijn blog weten waarom. Volgens Karpyshyn werd het bedrijf te corporate. "Toen ik begon bij Bioware was alles nieuw en opwindend. Het was een droombaan", schrijft hij. "Maar onze groei en succes brachten ook verandering met zich mee. We werden steeds zakelijker. We konden minder vaak dingen maken waar we van hielden en het team werd gepusht om games te maken op basis van marktverkenning in plaats van onze creatieve instincten en passies. Mijn droombaan werd een baan en ik verloor het enthoustiasme en de opwinding die ik ooit had."

Drew Karpyshyn is al een echte veteraan in de gamesindustrie. Hij begon twintig jaar geleden met schrijven voor videogames. Op zijn blog noemt hij zichzelf een verhalenverteller. "Of dat nu met boeken, games of scenario's zijn". Ook boeken inderdaad, want 2018 was niet de eerste keer dat Karpyshyn BioWare verliet. In 2012 ging hij weg zodat hij een aantal boeken kon schrijven. Drie jaar later kwam hij weer terug om aan Star Wars: The Old Republic en Anthem te werken.

Drew Karpyshyn

Karpyshyn zit niet thuis, hij heeft een andere baan gevonden bij zijn oud-collega James Ohlen. Ohlen vertrok bij BioWare in hetzelfde jaar als Karpyshyn en zette vervolgens Archetype Entertainment op. Deze nieuwe gamestudio valt onder de Wizards of the Coast-paraplu, bekend van onder andere Magic: The Gathering en Dungeons & Dragons. "Ik ben al in lange tijd niet zo enthousiast geweest om aan een project als deze te werken." het is niet de eerste keer dat Karpyhyn met Wizards of the Coast werkt. Dit is namelijk hetzelfde bedrijf dat zijn eerste boek publiceerde. 

Het zal wel anders worden voor Karpyshyn in deze nieuwe studio. "Ik weet dat we grote schoenen moeten vullen. Met BioWare hadden we een groot nalatenschap". Enkel een succesvolle en geliefde game is echter niet genoeg voor Karpyshyn.

"Ik geloof echt dat we bij Archetype over het talent en de kansen beschikken om iets geweldigs te doen!"

Karpyshyn laat weten dat hij bij Archetype weer zijn passie heeft gevonden. “De sfeer van de studio doet me denken aan mijn eerste dagen bij BioWare. Ik voel de magie in de lucht”. Aan welk project hij op dit moment werkt, kan Karpyshyn niet vertellen, maar zelf is de schrijver positief. “Deze weg is maar het begin, het zal lang en uitdagend zijn, maar voor het eerst in een lange tijd kan ik niet wachten om deze weg te bewandelen.”

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord