Masahiro Sakurai: 'Steeds meer herhaling in games

Masahiro Sakurai: 'Steeds meer herhaling in games' 2013-10-10T14:34:45
‘Geen enkele tak van de entertainment sector hergebruikt franchises zo vaak als de game-industrie.’ Dat zegt Masahiro Sakurai, producer van Super Smash Bros. Wii U en 3DS. Hij leidde dit jaar het panel voor de Japanse Game Designers Award.

De Japanse overheid reikt ieder jaar een award uit aan de beste game designers. Dit jaar werd het panel geleid door de producer van de aankomende Super Smash Bros. voor Wii U en 3DS, Masahiro Sakurai.

Super Smash Bros.

Het jureren herinnert hem eraan dat de industrie verder gaat dan eindeloze remakes en sequels. Het dwingt hem er namelijk toe om nieuwe gameplay elementen te checken, die in vooraanstaande games steeds minder vanzelfsprekend zijn. In vergelijking tot andere media hergebruikt de game-industrie nou eenmaal veel meer, maar Sakurai vindt dat het ‘onnatuurlijke vormen’ aan begint te nemen.

Volgens hem is de drempel voor de consument om aan een nieuwe game te beginnen, veel hoger dan bij een film of iets dergelijks. In plaats van alleen maar zitten en kijken moet je immers ook echt iets doen. De regels en besturing van een game zijn hierbij altijd even wennen, maar doordat developers hierin herhalend zijn zie je dat de drempel lager wordt. Dat deze strategie werkt zien we terug in de verkoopcijfers.

gAMES

Juist omdat dit zo werkt vindt Sakurai dat nieuwe franchises en concepten extra aandacht verdienen. Wij horen de laatste tijd steeds meer negatieve geluiden over het uitmelken van franchises. Toch werken we er massaal aan mee door die shit te kopen. Wie heeft er nou niet meerdere delen van Call of Duty, Assassin’s Creed of Zelda gespeeld? 

REACTIES (114) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord