Marvel’s Spider-Man: 1000 woorden aan nieuwe info 

Marvel’s Spider-Man: 1000 woorden aan nieuwe info 2018-04-06T11:42:47
Game Informer heeft een demo mogen spelen van Marvel’s Spider-Man. Tijdens een podcast praten ze over de gameplay, het verhaal en een heleboel features in de game.

Een paar mazzelpikken van Game Informer hebben een demo van Marvel’s Spider-Man gespeeld. Hier hebben ze dan ook uitgebreid en vol enthousiasme over gesproken tijdens een van hun podcasts.

Marvel’s Spider-Man begint in het appartement van Peter Parker. Het is een enorme rotzooi en blijkbaar zit het vol met referenties. Vervolgens gebruikt hij zijn krachten voor iets super belangrijks: het maken van toast. Dan trekt hij zijn Spidey-pak aan, springt uit het raam, waarna jij begint met webslingeren door New York.

Spider-Man

Webslingeren is natuurlijk een van de belangrijkste aspecten in een Spider-Man-game, dus hoe voelt dat in Marvel’s Spider-Man? Volgens de mannen van Game Informer is het super vloeiend, verrassend ingewikkeld en diepgaand. Ze durven het zelfs velen maten beter te noemen dan hoe het in Spider-Man 2 voelt. Je kan goed je snelheid en richting bepalen, de animaties zijn vloeiend en je kan heel flexibel combineren tussen slingeren, rennen op muren/auto’s en nog veel meer acrobatische capriolen. Je kan de game zelfs tijdelijk pauzeren om goed te kijken naar waar je het best je web kan schieten. En ja, je web moet daadwerkelijk contact maken met een gebouw of boom, want in voorgaande Spidey games bleef het nogal eens op magische wijze plakken in de lucht.

Marvel’s Spider-Man’s representatie van New York belooft heel levendig te zijn. Zo kan je onschuldige mensen geen tik verkopen, maar je kan wel met ze op de foto. Zo af en toe zie je ook dat er feestjes worden gegeven op daken en daar mag je jezelf uiteraard voor uitnodigen. Je kan zelfs meedoen met een potje basketbal en een keiharde dunk maken. Stark Tower en het Wakandan embassy zijn aanwezig in dit fictionele New York, maar Iron Man, Black Panther en andere helden zijn nog niet gespot. Qua rechten wordt dat ook een beetje lastig.

Spider-Man

Er zijn ook zat optionele misdaden die je kunt oplossen en deze zullen veranderen naarmate je verder komt in de game. Zo zullen er in ieder geval nieuwe vijanden voorkomen en hopelijk dus ook nieuwe scenario’s. We leren ook dat Kingping niet vanaf het begin van het verhaal al in de bak zit, waar hij wel is in de eerste gameplay die ooit is vrijgegeven van Spider-Man. Hem in de bak krijgen is namelijk een van de eerste taken wanneer je Marvel’s Spider-Man aanslingert.

Het vechten in Marvel’s Spider-Man is vergelijkbaar met de combat in de Batman Arkham-games. Je maakt combo’s, countert de tegenstander en hebt wat speciale moves. Stealth ging nog wat moeizaam volgens de mensen van Game Informer en ze weten nog niet zeker of het mogelijk is om heel stealthy te doen tijdens missies.

Spider-Man

Het is wel belangrijk dat je goed je best doet tijdens missies, want je krijgt een score. Je kan voor elke missie een bronzen, zilveren, of gouden medaille verdienen. Afhankelijk van hoe hoog je score is, krijg je materialen. Deze kunnen gebruikt worden om gadgets mee te maken en te verbeteren en zelfs om nieuwe kostuums te fixen! Elk pak heeft daarbij zijn eigen unieke aanval. De creative cirector van Marvel’s Spider-Man, Bryan Intihar, heeft in een eerder interview al de speciale aanval van Spider-Punk verklapt en dat is een AOE-aanval die hij uitvoert door op zijn gitaar te spelen. Én je kunt zelfs je speciale aanvallen omwisselen, dus als je die aanval awesome vindt, maar liever in een ander pak speelt, is dat ook mogelijk.

Momenteel zitten er maar liefst 21 kostuums in Marvel’s Spider-Man en dit is nog niet eens de final build. Al is het niet duidelijk of de DLC-pakken bij dit getal meegerekend worden of dat die los van elkaar staan. Vooralsnog gokken wij dat die wel worden meegeteld. Er wordt in ieder geval gezegd dat Marvel’s Spider-Man veel replay value met zich meebrengt, dus misschien dat je deels daarmee nieuwe pakken vrijspeelt. Het kostuum wat je aantrek verschijnt trouwens ook in cutscenes, wat ook een fijn detail is.

Spider-Man

Momenteel hebben we nog maar vier kostuums gezien: het nieuwe default pak, Spider-Man Noire, Spider-Punk (pre-order DLC) en een onduidelijk pak dat lijkt op wat Toby Maguire draagt in de Sam Raimi trilogie. Tijdens de podcast laat Game Informer weten dat Marvel’s Spider-Man begint in het klassieke pak en dat Peter later zijn nieuwe pak aantrekt voor een reden die duidelijk wordt wanneer je de game speelt.

Er is ook veel nagedacht over de functionaliteit van Spider-Man’s nieuwste pak. Het lijkt meer op iets wat een professioneel atleet zou dragen dan een superheld. Het rode gedeelte van zijn outfit dient als pantser, het blauwe zit op de plekken waar Spidey het meest beweegt, dus misschien ademt het pak daar wat meer en het witte is ook heel belangrijk, maar de reden daarvoor is niet gegeven.

Spider-Man

Wat precies de bedoeling is van de Mary Jane-missies is nog niet duidelijk. Je moet daarin in ieder geval verborgen blijven, want ze is niet bepaald een vechtersbaas. Maar ondanks dat ze niet vecht, wordt er wel geïmpliceerd dat ze meer doet dan alleen rondsluipen. Misschien leggen haar missies meer de focus op puzzels of het onderzoeken van bepaalde zaken? Ze werkt in deze game namelijk voor de Daily Bugle, terwijl er nog geheimzinnig wordt gedaan over waar Peter werkt. Wat we wel weten is dat de twee niet meer samen zijn. Ze zijn zes maanden voordat de game begint uit elkaar gegaan en komen nu samen om ergens samen aan te werken.

Een heleboel informatie dus en we beginnen er een beetje van te watertanden. De game ligt vanaf 7 september in de winkels en daarvoor zullen we hem vast en zeker kunnen checken tijdens event. Zin in!

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord