Markt voor virtual reality-content is sterk, Oculus investeert meer in nieuwe projecten 

Markt voor virtual reality-content is sterk, Oculus investeert meer in nieuwe projecten 2017-07-13T13:03:13
Het gaat blijkbaar erg lekker met Virtual Reality-content. Volgens Oculus is de markt op dit moment sterk en gaat er meer in VR geïnvesteerd worden.

Virtual Reality-platform Oculus is van plan meer geld in VR-content te pompen. De markt is sterk en er zijn al meerdere titels die al meer dan één miljoen dollar hebben opgebracht in de Oculus Store. Ook op Steam gaat het blijkbaar lekker op het gebied van Virtual Reality, waar al meer dan dertig titels meer dan 250.000 dollar hebben binnengehaald. 

In een interview met roadtovr zei Jason Rubin, Head of Content bij Oculus, dat de markt eindelijk goed op gang begint te komen.

Toen virtual reality voor het eerst lanceerde, was er nog geen markt voor VR-titels. Zelfs goedkopere projecten maakten weinig kans op succes. Het virtual reality-ecosysteem is nu zo sterk dat zelfs kleinere hun vr-games met winstverwachting kunnen lanceren. 

Waar Oculus voorheen dus honderd tot tweehonderdduizend dollar in een project investeerde, investeren ze nu één tot vijf miljoen dollar. Dit is nu mogelijk omdat het risico op verlies aanzienlijk lager is geworden en ontwikkelaars meer zekerheid hebben om op z’n minst quitte te draaien.

Oculus

Oculus hoopt nu dat deze groei van de markt aan blijft zetten en dat de VR-industrie zich over niet al te lange tijd kan meten met de grote, meer traditionele namen als Sony en Microsoft. Wanneer de industrie ook daadwerkelijk op dit punt staat, wordt het veel makkelijker om AAA-producties in Virtual Reality te gaan maken. 

Rubin: We zullen uiteindelijk in de positie terechtkomen waar de grotere consolefabrikanten  zich op dit moment in bevinden. We investeren dan in content om bepaalde doelen te behalen en niet omdat het anders niet gemaakt kan worden.

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord