Mario-film wordt geannuleerd als het script niet interessant genoeg is 

Mario-film wordt geannuleerd als het script niet interessant genoeg is 2018-02-12T12:18:12
De Mario-film waar we zo naar uitkijken wordt mogelijk geen realiteit. Shigeru Miyamoto heeft in een interview laten weten dat het project geannuleerd wordt als het script niet interessant genoeg is.

Er waren al een tijdlang dat een film met Mario in de hoofdrol in de maak is. Dit project zou een samenwerking zijn tussen Nintendo en Illuminaton Entertainment, die verantwoordelijk zijn voor het ‘genot’ die we allemaal kennen als the Minions. het  Deze geruchten zijn vorige maand bevestigd, maar het blijkt dat de er nog veel werk aan de winkel is.

In een door Nintendo vertaald interview met Shigeru Miyamoto, laat hij weten dat hij de film gaat produceren en dat hij allang graag een geanimeerde film wil maken. Volgens Miyamoto vragen mensen zich af waarom Nintendo dit nog niet eerder gedaan heeft. Hij vertelt dat het maken van een film heel anders is dan het maken van een game. Iets wat voor de meeste van ons hopelijk toch wel duidelijk is. Al klopt het natuurlijk wel dat Nintendo een heleboel kindvriendelijke franchise hadden waarmee ze geweldige series/films kunnen maken, mits het goed wordt aangepakt.

Miyamoto

Shigeru Miyamoto is al twee jaar geleden in gesprek gegaan met de CEO van Illumination Entertainment, Chris Meledandri, over de mogelijkheid van het maken van een film. Volgens hem is Chris heel bewust van hoeveel tijd en geld er in een filmproject gestoken moet worden. Daarbij liet Miyamoto weten dat de mogelijkheid bestaat dat de film geannuleerd wordt als het script wat geleverd wordt niet interessant genoeg is. Dit script wordt nu gemaakt, maar het is nog steeds niet bekend wie deze aan het schrijven is.

We've talked together and share the feeling that if we can't make something interesting we'll just call it quits. But we've already met a number of times to hash out the screenplay, our talks together are progressing, and I hope to make an announcement once we've ironed out some things like the schedule.

Wie het script ook schrijft, diegene mag wel gaan opschieten, want het is de bedoeling om de film af te hebben voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Rond deze tijd wordt ook het Super Nintendo Land-pretpark geopend in Universal Japan.

 Mario

We kunnen wel begrijpen dat Miyamoto voorzichtig is met een Mario-film. De vorige keer dat er een film gemaakt wordt van hun mascotte, lette het bedrijf ook niet geweldig op, wat voor niet al te beste resultaten zorgden. Gastschrijfster Wattenhamster/Elinse heeft ook een feature gemaakt met dingen die we niet terug willen zien in deze Mario-film, als deze daadwerkelijk gemaakt wordt. Check trouwens ook meteen de review van Mario's meest recente avontuur: Super Mario Odyssey!

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord