Mannen die zuigen in Halo zijn onaardig tegen vrouwen 

Mannen die zuigen in Halo zijn onaardig tegen vrouwen 2015-07-19T16:44:54
Onderzoek laat zien dat mannen die zuigen in games onaardig zijn tegen hun vrouwelijke teamgenoten, omdat zij hun laatste beetje status in de hiërarchie willen bewaren. Mannen met skills zijn echter juist positiever tegen vrouwen.

In het kader van de wetenschap observeerden onderzoekers 163 potjes Halo 3. In deze potjes was in 82 gevallen een vrouw hoorbaar. Dat zegt niet dat er verder geen vrouwelijke spelers aanwezig waren, alleen dat zij mits aanwezig simpelweg niet spraken. Hoe dan ook: er waren sowieso veel meer mannen die hun mond opendeden.

E-sports female

Van de 189 personen die spraken tijdens het onderzoek betrof het 147 keer een teamgenoot. Wat de onderzoekers ontdekten, is dat teamgenoten vrijwel altijd neutraal reageren op een mannelijke stem. Wanneer het echter een vrouwelijke stem betrof, reageerden mannen die er zelf niets van bakten negatief. Mannen met skills waren echter juist positiever tegen de vrouwen.

Het aantal negatieve comments naar de vrouwen nam af wanneer hun prestaties verbeteren, hetgeen niet gebeurde bij mannelijke teamgenoten. Er werd alleen negatief gereageerd op mannen wanneer deze 15 keer of vaker dood waren gegaan.

Oftewel: als een man zuigt in een game reageert hij dat veelal af op aanwezige vrouwen. De inmenging van vrouwen in een mannelijke hiërarchie wekt vijandig gedrag op bij slecht presterende mannen die het meest kwetsbaar zijn status te verliezen. Mannen die zich geen zorgen maken over statusverlies, omdat zij goed presteren, zijn daarentegen vaak aardig tegen vrouwen, veelal om hun aandacht te trekken.

Mannen die zuigen in Halo zijn onaardig tegen vrouwen

Wat is jullie ervaring met de online aanwezigheid van vrouwen? Zijn shooters nog steeds het territorium van mannen? Merken jullie een verschil in reacties op vrouwelijke teamgenoten?

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord