Levenscyclus Nintendo Switch moet langer dan vijf tot zes jaar worden 

Levenscyclus Nintendo Switch moet langer dan vijf tot zes jaar worden 2018-02-12T11:25:30
Nintendo lijkt veel te vertrouwen te hebben in de Nintendo Switch. Shigeru Miyamoto hoopt de levenscyclus van de console langer te maken dan de gebruikelijke vijf tot zes jaar.

Nintendo denkt dat de Nintendo Switch een langere levenscyclus kan hebben dan de gebruikelijke Nintendo-consoles. Als je kijkt naar de spelcomputers die Nintendo, Microsoft en Sony op de markt brengen, duurt het meestal ongeveer vijf tot zes jaar voordat de opvolger in de winkels komt te liggen. Miyamoto heeft in een interview gezegd dat hij denkt dat de Switch het wel langer kan uithouden, omdat het zo’n uniek concept is met unieke attributen:

When you think about what can be done with the Nintendo Switch as a device that can be taken on the go and that every person has in their hands to play, you realise it has many features not available on any other hardware to date. Nintendo also has a system in place whereby the software developers focus on these hardware features in their development efforts for the continuation of the Nintendo Switch business. Up until now, the hardware lifecycle has trended at around five or six years, but it would be very interesting if we could prolong that life cycle, and I think you should be looking forward to that.

Switch

De  van Nintendo, Shinya Takahashi, voegt hieraan toe dat het bedrijf veel nieuwe junior ontwikkelaars heeft aangenomen die met ‘interessante producten’ bezig zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat deze producten niet alleen leuk zijn, maar ook een groot publiek naar zich toe kunnen trekken.

Behind the unceasing stream of Nintendo Switch software releases to date is an approach to development that concentrates on development, itself the fruit of efforts several years ago to integrate the software development teams, which has made it easier to organise teams.

De Wii U hield het net vijf jaartjes uit. De console kwam namelijk uit in 2012 en de productie werd stopgezet in januari van 2017. De Nintendo Switch, die nog niet eens een jaar oud is, heeft nu al meer verkocht dan die gekke Wii U. Alleen dit al is een aardige indicatie dat Nintendo’s nieuwste console voorlopig nog wel populair blijft.

Dit is ook geen enorme verrassing. Het idee van de Nintendo Switch is heel interessant en de executie is ook zeer geslaagd. Gooi dan in het eerste jaar meteen een paar knallers op dat ding, zoals Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, en Mario Kart 8 Deluxe, en je weet wel dat het goedkomt. Om nog maar te zwijgen over de (hopelijk) geweldige titels die eraan komen. Bayonetta 3, Metroid Prime 4, Dark Souls Remastered en noem het maar op! Als Ninty nog even naar het advies van Michel en PeterKoelewijn luistert, dan zitten ze gebakken!

Zelda

In hetzelfde interview sprak Shigeru Miyamoto ook over de Mario-animatiefilm waarvan momenteel het script wordt geschreven. Als dit script niet interessant genoeg is, is de kans aanwezig dat het hele project wordt geannuleerd. Er ligt dus aardig wat druk op die beste schrijver(s). We wensen ze veel succes.

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord