League of Legends test mensen op narcisme en gewelddadige neigingen 

League of Legends test mensen op narcisme en gewelddadige neigingen 2015-10-16T11:30:33
Ontwikkelaar Riot Games is een nieuw initiatief gestart waarvan met name spelers met aanstootgevende namen de dupe zijn. Zij dienen namelijk een psychologische test in te vullen, 50 LoL-games te spelen, en opnieuw een test in te vullen alvorens ze een nieuwe naam mogen kiezen. Uhh, wat?

Met maar liefst 67 miljoen spelers is League of Legends natuurlijk één van de hoogvliegers in het MOBA-genre, maar hoe groter het aantal spelers, hoe groter de kans dat er klootzakken tussen zitten. Je weet wel, van die spelers die ‘Sh1tF@c3’ heten en je continu uitschelden. Riot heeft er genoeg van, en probeert met behulp van een verplichte vragenlijst vast te stellen wat er aan de hand is met deze lui (via Vice).

LoL survey

Het is mogelijk om in League of Legends andere spelers die aanstootgevende namen gebruiken – of namen die op een andere manier tegen de Terms of Use ingaan – aan te geven bij Riot Games. Deze spelers konden hiervoor gewoon direct hun naam veranderen naar iets wat wel acceptabel is, maar moeten nu dus een persoonlijke vragenlijst invullen. De vragenlijst lijkt direct overgenomen van de Narcissistic Personality Inventory, dat toetst op onder andere narcisme en gewelddadige neigingen.

Wat Riot Games precies met de antwoorden van deze spelers wil doen is onbekend, wat op zich opmerkelijk valt te noemen. Bij het gemiddelde onderzoek geeft de onderzoeker namelijk aan wat zijn doelen zijn (vanuit ethisch oogpunt), terwijl Riot Games alleen de vragenlijst nog laat zien. Dit tot groot ongenoegen van vele spelers, die met name op Reddit hun onvrede uitspreken.

Riot Games heeft nog geen officiële verklaring gegeven voor de vragenlijsten, en het is daarom ook onbekend hoeveel mensen daadwerkelijk de dupe zijn (als ze überhaupt de dupe zijn), en of het een permanent initiatief is. 

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord