League of Legends komt met nieuwe ban-methode 

League of Legends komt met nieuwe ban-methode 2014-07-23T10:24:11
League of Legends wordt immens veel gespeeld, maar één ding waar League of Legends niet om gespeeld wordt, is zijn community. Op zijn zachtst gezegd is de community nogal onaardig. Riot besluit daarom eindelijk strenger te worden met bannen.

Hoe wilt Riot de niet zo vriendelijke community van League of Legends opschonen? Aangezien de nu al gangbare methodes niet blijken te werken, willen ze nu een samenwerking tussen computer en mens gebruiken om 'toxic players' te achterhalen. Met behulp van 'machine learning' zou Riot makkelijker spelers kunnen bannen die zich misdragen. De gevallen waar ze o.a. op controleren zijn feeding, racisme, homofobie en bedreigingen.

League of Legends
De methode wordt op het moment getest om te kijken hoe goed de spelers worden 'gesorteerd'. Als het werkt, kunnen we verwachten dat onaardige spelers al gauw tussen de twee weken en voor altijd gebanned gaan worden, afhankelijk van de ernst van hun gedrag. Ten slotte, om het gezeur van klagende gebande speler te voorkomen, zullen de kwalijke berichten die zij versturen (via bijvoorbeeld chat) compleet 'transparant' zijn.

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord