Lagere resolutie voor aanstaande Xbox One games 

Lagere resolutie voor aanstaande Xbox One games 2014-09-29T10:59:10
De Xbox One-versies van Project Cars, Middle-earth: Shadow of Mordor en Pro Evolution Soccer 2015 zullen niet op 1080p draaien. De PlayStation 4-versies draaien wel op 1080p en 60 FPS.

Er worden drie games aan het rijtje toegevoegd die beter zullen draaien op de PlayStation 4 dan op de Xbox One.

Project Cars draait op 1080p en 60FPS op de PlayStation 4. De Xbox One-versie draait ook op 60FPS, maar krijgt een lagere resolutie. Ontwikkelaar Slightly Mad Studios zei nog geen precieze resolutie, omdat ze nog bezig zijn met aanpassingen. Waarschijnlijk 720p of 900p.

Ook Middle-earth: Shadow of Mordor schijnt op 720p en 30 FPS te draaien op de Xbox One. De game werd voornamelijk getoond met een PlayStation 4-versie en die draait vloeiend op 1080p en 60 fps. Nu de game uit is en mensen de game op de Xbox One spelen, zien ze duidelijk verschil. De PlayStation 4-versie is grafisch de betere versie.  

Ook Pro Evolution Soccer 2015 zal beter draaien op de PlayStation 4 met een resolutie van 1080p en een framerate van 60 FPS. De Xbox One-versie draait op 720p en 60 FPS, hetzelfde als de PlayStation 3-versie. Dat is erg opmerkelijk.

De Xbox One heeft een trager geheugen en een iets zwaarder besturingssysteem, waardoor games niet altijd op 1080p en 60 FPS kunnen draaien. Veel games worden gelocked op 30 FPS of krijgen een resolutie van 900p.

Adam Bhatti, product manager van Konami reageerde gefrustreerd op Twitter op vragen van fans over dit probleem. Eerst loopt Bhatti de vraag te ontwijken door nietszeggende tegenantwoorden te geven. 1080p staat niet gelijk aan de kwaliteit van de game, hij zou een game die geweldig is, maar op 480p draait nog steeds kopen.

720p is nog steeds erg hoog, alsdus Bhatti. Waarom de PS4- en One-versie niet gelijk zijn? Nou, Forza 5, Watch Dogs en andere Xbox One games draaien ook niet op 1080p. Het is niet alleen Konami die het niet lukt, probeert ‘ie te zeggen. Dat de resolutie van de Xbox One- en PlayStation 3-versie gelijk zijn, betekent niet dat de visuals hetzelfde zijn.

De uitspraken van Adam Bhatti zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen, maar veranderen niet het feit dat de game beter draait op de PlayStation 4. Het kleine verschil in de snelheid van het geheugen zorgt ervoor dat de Xbox One-versie minder is. 

REACTIES (118) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord