Konrad Tomaszkiewicz deelt details Hearts of Stone DLC 

Konrad Tomaszkiewicz deelt details Hearts of Stone DLC 2015-09-13T11:57:58
Nu dat alle gratis DLC van The Witcher 3: Wild Hunt verkrijgbaar zijn, werd het tijd voor een flinke uitbreiding voor de game van CD Projekt Red. Maar waar draait het om in de Hearts of Stone DLC en wat kunnen we verwachten?

De gasten van Gamespot hebben met de game director van CD Projekt Red, Konrad Tomaszkiewicz, om tafel gezeten en zijn hemd van het lijf gevraagd omtrent de Hearts of Stone DLC. Het interview geeft ons een aantal details zonder dat er spoilers plaatsvinden, dus geen paniek. Ook wordt er kort gesproken over het populaire kaart spelletje Gwent:

Buiten een aantal details over een Man of Glass waar je het tegen op neemt weten we nog niet heel veel over Hearts of Stone. Wat kun je ons vertellen over de uitbreiding?

"Op dit moment kan ik je niet al te veel vertellen zonder het verhaal te spoilen. Hearts of Stone doet zeker eer aan het verhaal van de Wild Hunt, ook op het gebied van de diepte van het verhaal en characters. Als je quests als Bloody Baron leuk vond, dan weet je wat ik bedoel. Echter gaat Geralt in Hearts of Stone de strijd aan met een man die onsterfelijk is."

Hearts of Stone

Kun je ons vertellen, zonder te spoilen, of in Hearts of Stone het verhaal van Geralt verder gaat waar de basis game van The Witcher 3 eindigde? 

"Nee, het verhaal van Hearts of Stone is een standalone evenement wat zich afspeelt in de Wild Hunt, dus ook spelers die de game nog niet uitgespeeld hebben kunnen de DLC gewoon spelen."

Bestaat Hearts of Stone uit meerdere verhaallijnen met sidquests, Witcher contracts en andere bezigheden. En kun je ons voorbeelden geven?

"Hearts of Stone bestaat uit al die dingen samengevoegd zodat je 10 uur langer avonturen kan beleven in The Witcher 3. Of die 10 uur ook echt accuraat zijn durf ik niet te zeggen, we beloofden bij de basis game 100 uur aan gameplay. Dit werd alleen voor sommige spelers meer, omdat er zoveel te beleven was in de wereld. Hearts of Stone bestaat uit een hoofd verhaal, maar wel met de nodige alternatieve wegen om deze te volbrengen."

Hearts of Stone

Kunnen we een complete nieuwe cast van characters verwachten? Of zien we nog een aantal oude gezichten terug uit de oudere Witcher games? 

"In Hearts of Stone introduceren we een aantal nieuwe krachtige personages, fans van de oudere games gaan we blij maken met een van deze characters. Ik geef je niet teveel details om de pret niet te bederven, gamers moeten dit zelf gaan ondervinden." 

Vanaf welk level kunnen Witchers de content van Hearts of Stone gaan spelen?

"Vanaf level 30 is Hearts of Stone goed speelbaar, met een lager level kun je het nog steeds proberen en je skills uittesten."

Hearts of Stone

Ook komt er nog een uitbreiding die de focus legt op de Gwent decks. Betekent dat Gwent eindelijk een fysieke standalone game word? 

"Iedere dag ontvang ik emails over een fysieke versie van Gwent. We proberen deze verzoeken nu te beantwoorden, maar dit is niet een standalone kaart spel. Gwent is gemaakt als een single-player minigame voor The Witcher 3: Wild Hunt. Toch begrijpen we wel dat spelers dit graag tegen hun vrienden willen spelen. Dus vandaar proberen we hier een oplossing voor aan te dragen? Daar bij komt het feit dat de game compleet omgegooid moet worden, er zijn dus nog geen plannen voor in de nabije toekomst."

Dus hoeveel kaarten zitten er in ieder deck? 30? Wat is het plan voor de fysieke versie van de game? 

"We hebben op dit moment 77 kaarten per factie, dus een totaal van 154 kaarten in deze set." 

Waarom de release van een fysieke, gelimiteerde, retail versie van Hearts of Stone?

We geloven er heilig in dat RPG fans verzamelaars zijn. Hearts of Stone is een old-school uitbreiding en ik denk dat mensen heel blij gaan zijn met een speciale gelimiteerde versie. Ook is het de juiste manier om een fysieke Gwent uit te brengen.

Vanaf 13 oktober kunnen we aan de slag met Hearts of Stone op de PlayStation 4, Xbox One en PC. 

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord