Konami bevestigt het sluiten van Kojima Productions Los Angeles 

Konami bevestigt het sluiten van Kojima Productions Los Angeles 2015-11-04T11:55:11
De studio van Konami in L.A., met het team dat voorheen bekend stond als Kojima Productions Los Angeles, heeft zijn deuren gesloten. Konami bevestigt het sluiten van de studio in een mail aan Polygon.

Konami meldt in de mail dat er naar wordt gestreefd om de verschillende studio’s zo centraal mogelijk te laten opereren, en Los Angeles ligt nou niet bepaald op loopafstand voor het Japanse bedrijf. De fitnessgigant/pachinko-magnaat meldt het volgende (via Polygon):

Konami has made the decision to close its Los Angeles Studio, effective immediately, due to the product development resources being restructured into a more centralized unit. [..] This facility contributed to the recent Metal Gear Solid games. Konami will continue its operations to support all Metal Gear Solid titles, including the recently launched Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain and Metal Gear Online. Metal Gear Online is still scheduled to release for PC Steam in January 2016.

Bij de opening van Kojima Productions L.A. melde president Tomoyuki Tsuboi nog dat de studio een ideale plek had uitgekozen, “in het hart van het westen.” De studio heeft natuurlijk gewerkt aan Metal Gear Solid 5, en daarnaast ook aan Metal Gear Online. Laatstgenoemde game krijgt in januari van 2016 nog een PC-versie, dus er moet wel degelijk nog gewerkt worden aan de Metal Gear-franchise. Vanuit Japan, waarschijnlijk.

Het lijkt de afgelopen maanden alsof de samenwerking tussen Hideo Kojima en Konami niet lekker tot een einde komt. Aan het begin van het jaar werd de naam van Kojima Productions L.A. al veranderd naar Konami Los Angeles Studio, en recentelijk doken foto’s van een afscheidsfeestje van Kojima op - al ontkent Konami dat de oervader van Metal Gear Solid vertrokken is. De Kojima-Konami–soap wordt dus nog ongetwijfeld vervolgd.  

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord