Kojima: Death Stranding heeft compleet uniek genre 

Kojima: Death Stranding heeft compleet uniek genre 2019-06-06T09:29:50
Hideo Kojima heeft duidelijk laten weten dat zijn nieuwe game Death Stranding geen stealth-game is en heeft meer uitleg gegeven over in welk genre het spel zich dan wel moet bevinden. Volgens hem is er nog nooit een game geweest zoals Death Stranding en heeft de game dan ook een uniek nieuw genre.

Volgens Hideo Kojima is Death Stranding een game met een compleet nieuw en uniek genre. Death Stranding stond vorige week in de spotlight met een indrukwekkende en lange trailer die veel stof deed opwaaien. In de trailer zag men het hoofdpersonage Sam Porter Bridges veel rondlopen en verstoppen, waardoor zowat iedereen ervan uitging dat Death Stranding een stealth-game ging worden. Kojima sabelde dat gerucht neer via Twitter en gaf direct een extra uitleg over wat voor genre het spel dan wél heeft.

Zoals je kan lezen is Death Stranding dus echt géén stealth-game, maar wat is het dan wel? Volgens Kojima is het dus een 'strand'-game, een genre waar wij dus ook nog nooit over gehoord hebben. En nee, het gaat niet om lekker zandkastelen bouwen en ballen overgooien in de zee (hoe goed dat ook klinkt). In een blogpost die samen met de eerste trailer uitkwam gaf hij meer toelichting.

It is created so that all elements, including the story and gameplay, are bound together by the theme of the Strand or connection. As Sam Porter Bridges, you will attempt to bridge the divides in society, and in doing create new bonds or 'Strands' with other players around the globe. Through your experience playing the game, I hope you'll come to understand the true importance of forging connections with others.

Dit zegt dus een hele hoop en tegelijkertijd heel weinig. Je deelt je voortgang en de manier waarop je de game hebt gespeeld dus met anderen, maar hebben we zoiets niet al eerder gezien, met bijvoorbeeld de hints die je in Dark Souls kan achterlaten? De vraag is uiteindelijk dus hoe dit zich tot uiting gaat brengen. We zullen moeten wachten tot november om het te zien, want dan ligt het spel in de gewone en digitale winkels.

Check hier die vette trailer van Death Stranding, die letterlijk op een filmtrailer lijkt. Het is trouwens niet vreemd dat mensen dachten dat Death Stranding een stealh-game werd, gezien Kojima eerder werkte aan Metal Gear Solid. Check hier de review van de laatste game uit die iconische serie.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord