'Kickstarter-games bijna nooit op tijd af' 

'Kickstarter-games bijna nooit op tijd af' 2015-02-23T14:39:27
Kickstarter is een ontzettend populair platform om als indie-ontwikkelaar je game van de grond te krijgen, maar dat investeren in een game op de crowdfunding site een groot risico is moge duidelijk zijn. Er is een overzicht online verschenen met alle geslaagde en gefaalde Kickstarter-games.

Er verschijnen zo ontiegelijk veel games op crowdfundsite Kickstarter, dat we door de bomen al lang het bos niet meer zien. Het is bovendien bij elke game maar de vraag of ontwikkelaars al hun mooie beloftes na kunnen komen, laat staan hun product op tijd kunnen afleveren. Geld doneren voor een game die nog gemaakt moet worden is dan ook een behoorlijke gok.   

Om dit duidelijk te maken heeft NeoGAF-gebruiker Stumpokapow een overzicht gemaakt van alle games die op Kickstarter.com 75.000 dollar of meer hebben opgehaald. Hierop is precies te zien welke games uiteindelijk zijn uitgebracht, zijn uitgesteld of waar nooit meer iets van vernomen is. In twee jaar tijd zijn 10 games op de lijst volledig gefaald en in de meeste gevallen nooit uitgegeven, terwijl de Kickstarter-campagne geslaagd was en de backers al betaald hadden. Stumpokapow voegt er aan toe dat vrijwel geen enkele game op Kickstarter de vooraf gestelde deadline haalt, hoe groot het budget ook is.

De conclusie is duidelijk: geef geld als je het de ontwikkelaar echt gunt, maar verwacht er niet altijd een werkende game voor terug.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord