Just Cause 3 heeft 15 minuut durende laadtijden en FPS-drops op Xbox One 

Just Cause 3 heeft 15 minuut durende laadtijden en FPS-drops op Xbox One 2015-11-30T12:38:15
Een vroege test van NX Gamer wijst uit dat Just Cause 3 ondermaats presteert op de Xbox One. Laadtijden van 15 minuten en framerate-problemen die leiden tot maar liefst 17 fps zijn aan de orde van de dag, wat veroorzaakt lijkt te worden door problemen met het geheugen van de console.

Speel je Just Cause 3 langer dan een uur, dan kunnen laadtijden oplopen tot 15 minuten en komen ook performance-problemen de hoek om kijken. Het laagste dat de framerate bereikt is zo’n 17 per seconde – waar natuurlijk geen enkele gamer vrolijk van wordt. Check de volledige eerste test van NX Gamer in de video hieronder:

De PC- en PS4-versies van Just Cause 3 zijn nog niet aan de test onderworpen, maar wat we al wel weten is dat de Xbox One-versie draait op 900p, terwijl de PS4-versie draait op 1080p. Tijdens de analyse wordt het volgende gemeld (met dank aan Videogamer):

You do get incredibly long loading times and if you play more than an hour or so it can actually take nearly 15 minutes to reload a save. And this just looks like memory leakages where it's clearing out RAM. Some of the AI goes mad, the physics can react really oddly and unfortunately on top of all these problems, the performance with a game that's totally designed around blowing stuff up and having this chaotic world doesn't perform very well at all.

Zelfs wanneer de game wél 30 fps bereikt voelt het alsof je stront door een trechter ziet verdwijnen, meldt de analyticus met iets andere woorden. Het wordt nog erger, want hij sluit af door te zeggen dat de performance en de crashes die hij is tegengekomen dusdanig erg zijn dat hij de game meerdere malen gewoon heeft willen stoppen. Het lijkt er dus op dat de Xbox One-versie van Just Cause 3 op dit moment verre van speelbaar is. De beelden zijn opgenomen na het installeren van de Day 1 patch.

Just Cause 3 kwam afgelopen donderdag uit voor PC, Xbox One en PS4. Morgen hebben we om 2 uur live een opdrachtenstream waarin we de game spelen vanaf de redactie. Ook onze review lees je morgen...

REACTIES (84) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord