Jim Sterling op internet aangevallen omdat hij Breath of the Wild een 7/10 gaf 

Jim Sterling op internet aangevallen omdat hij Breath of the Wild een 7/10 gaf 2017-03-14T13:40:38
YouTuber Jim Sterling wordt op het internet aangevallen omdat hij The Legend of Zelda: Breath of the Wild een 7 uit 10 heeft gegeven. Boze gamers houden hem verantwoordelijk voor de 'lage' gemiddelde score van 97 die het spel nu op Metacritic heeft, en DDoS'en zijn website.

Een 7/10 is een prima voldoende, toch? Volgens een aantal boze gamers blijkbaar niet, want YouTuber Jim Sterling wordt sinds zijn review van The Legend of Zelda: Breath of the Wild door meerdere internetvreemdelingen aangevallen. Hij gaf het spel een score van 7/10, wat als je de reviews van andere sites bekijkt als laag kan worden opgevat.

Breath of the Wild is één van de best beoordeelde games aller tijden met een gemiddelde score van 97 op Metacritic. Het regende tienen de dag voor het spel in de winkel lag en ook onze eigen Jurjen gaf de nieuwe Zelda een perfecte score. De recensie van Sterling was dan ook een van de weinigen die de game lager dan een 8 gaf, maar het was ook zeker niet de laagste.

Breath of the Wild

Als je het kleine stukje tekst bij de review leest, klinkt de YouTuber behoorlijk positief over de Zelda-game. Hij vindt dat het spel op de beste momenten een van de meest meeslepende Zelda-ervaringen ooit is en dat het een genot is om op avontuur te gaan in de open wereld van Breath of the Wild. Hij vindt echter ook dat je om bepaalde dingen te halen, harder moet werken dan je eigenlijk zou moeten en dat het spel vol kleine, maar constante irritaties zit die de fantastische speelervaring als een soort vieze korst van frustratie omhulde.

Breath of the Wild is a delightful adventure, one that tries its utmost to be as big a pain in the arse as possible.

Recensies zijn persoonsgebonden en de ervaring van elke gamer is anders, maar dat weerhoudt een aantal Zelda-fanaten er niet van om Sterling het leven behoorlijk zuur te maken. Zijn site is, ook ten tijden van het schrijven van dit artikel, onbereikbaar door DDoS-aanvallen en de comment-secties onder zijn video's op YouTube staan vol met haatreacties.

Dit gaat natuurlijk wel heel ver en Sterling reageert dan ook verbaasd op alle haat die hij krijgt. De YouTuber deelde een reactie onder een reddit thread waar een gebruiker onder de naam 'ItsPooly' de recensent ervan beschuldigt Breath of the Wild bewust een lagere score heeft gegeven om de gemiddelde score omlaag te brengen. Een 97 gemiddeld, in plaats van een 98, zou volgens de hater een enorme impact op de toekomst van de Zelda-franchise hebben.

REACTIES (59) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord