Jeff Kaplan ziet Battle Royale in Overwatch wel zitten maar voorziet problemen 

Jeff Kaplan ziet Battle Royale in Overwatch wel zitten maar voorziet problemen 2018-04-04T11:54:48
Iedereen wil in de hype train (of de partybus!) van Fortnite’s en PUBG’s Battle Royale stappen, zo ook Overwatch! Het enige probleem is dat de game mechanics niet goed werken voor zo’n modus.

Tijdens een interview met Kotaku heeft Jeff Kaplan gesproken over het idee om Battle Royale toe te voegen aan Overwatch. Dit is iets wat Kaplan met alle liefde wil doen, maar zo simpel is het allemaal niet.

De maps in Overwatch zijn veel te klein voor een Battle Royale. De omgevingen in de game waar het meest in gestreden worden zijn maar tussen de 15 tot 40 meter. Dat is een redelijk korte afstand, vooral als je het vergelijkt met PUBG of Fortnite.

Our primary engagement distance is usually around 15 to 40 meters. The Hanamura dojo point B is 45 meters across. I don’t think people realize how tiny it is. Part of what makes Fortnite and PUBG so awesome is that you can have these really long engagement distances.

Daarnaast werkt het ook niet door alle classes. Iedereen in Overwatch heeft een belangrijke rol en samenwerking is essentieel om als overwinnaar uit de strijd te komen. Als je dit weghaalt en ieder voor zich laat vechten, zullen sommige personages bijna onspeelbaar worden en andere juist enorm overpowered. De balans zal simpelweg te veel verstoord worden door een Battle Royale-modus.

Overwatch

Aan het einde zegt Kaplan wel iets wat een paar alarmbellen laat rinkelen. Hij zegt namelijk dat een Battle Royale-modus maken voor Overwatch zo veel werk is, dat het eerder als een nieuwe game klinkt. Dit betekent natuurlijk niet dat Blizzard bezig is met een volledig nieuwe game die zich focust op Battle Royale, maar de mogelijkheid is zeker aanwezig.

Building those systems and getting that many players—I think battle royale for Overwatch starts to get into new game territory.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord