Japatrees’ Helpdesk: Dragon Ball Z en Japanse schoolmeisjes 

Japatrees’ Helpdesk: Dragon Ball Z en Japanse schoolmeisjes 2013-04-02T16:58:55
Wat is nou meer nostalgisch dan Dragon Ball Z? Japatrees kan zich in ieder geval niets bedenken en opent haar Helpdesk dan ook met deze Japaknokkers. En als bonus gooit ze er wat diepzinnige info over deze legendarische serie achteraan!

Onze eigen PeterKoelewijn vertoonde deze epische trailer in zijn N8W8 en sommigen riepen Japatrees om hulp. Misschien moet ik maar gewoon mijn eigen Bat-signal krijgen voor dit soort gevallen.
Anyway, ik was wel weer eens in voor wat ouderwets Dragon Ball-geschreeuw, wat doorgaans gemiddeld 10 minuten te lang doorgaat, maar zo kennen we de serie en ik zou er niks aan willen veranderen. Dus hierbij de vertaling van de Dragon Ball Z: Battle of Gods trailer, die sinds afgelopen zaterdag in de Japanse bioscopen draait! Dit is trouwens 30 maart, niet 20 maart zoals per ongeluk in mijn vertaling wordt weergegeven, mijn welgemeende excuses.

‘Chala, Head Chala’.. oh sorry, het is ook zo pakkend.
Zoals je ziet is Goku keihard terug, met irritante Japanse krijsstem en al, maar laten we hopen dat de Engelse voice-over beter klinkt. Mijn Japanse maten hebben, na een vurige ondervraging, wel wat goeie woordjes over voor deze nieuwe Dragon Ball bioscoopfilm; de film zit weer eens boordevol actie en humor, precies zoals we gewend zijn. De bekende personages zijn natuurlijk terug en er komen ook wat nieuwe gezichten in beeld. Tot slot blikt de film ook nog terug naar eerdere periodes in de serie, zoals de epische confrontatie met Frieza.

Genoeg Japanners zijn hyped over deze happening. Dat is wel te zien aan de nieuwste trend onder de schoolmeisjes; Dragon Ball attack foto’s!

In Japan schijnt het bovenstaande sinds de aankondiging van de film de nieuwe Gangnam Style te zijn, alleen dan veel vetter natuurlijk. Ik wilde het ook wel eens uitproberen, alleen had ik m'n skimpy schooloutfit thuis gelaten.

 

Nu we toch een beetje doordraven over deze serie uit onze kindertijd, kunnen we net zo goed nog een stapje verdergaan. Ik vertel jullie over een van de belangrijkste elementen in Drakenbal; de schildpad.

Naast dat deze dieren echt baas zijn, zijn ze ook nog eens bijkans de fundering voor onze geliefde Dragon Ball. De schildpad is vrij belangrijk in Japan en staat voor meerdere dingen; wijsheid, kracht, maar voornamelijk voor een lang leven. Dit geldt voor vrijwel alle Dragon Ball personages, die gasten zijn niet kapot te krijgen! Behalve *SPOILERS* Krillin dan…  
Maar goed, de schildpad is overal in terug te vinden. Niet alleen heet de school van Master Roshi Turtle School, heeft die oude dude een schildpad als huisdier en draagt ie een schild op z’n rug, maar ook is de populaire Kamehameha naar dit wonderlijke schepsel vernoemd. Letterlijk betekent het ‘Schildpadden Vernietiging Straal’, een beetje voor de hand liggend dus. Maar vergeet niet dat deze aanval door Master Roshi is bedacht! Het ‘Hame’ gedeelte kan inderdaad vernietiging betekenen, maar het heeft ook een tweede vertaling; seks. Kijk, zo kennen we die oude perverse vent met zijn slechte woordgrapjes weer. Hoe klinkt ‘Schildpadden Bats Straal’ jullie in de oren?

Tot slot heeft de schildpad ook nog een diepe spirituele betekenis in Dragon Ball. In Japan staat dit diertje voor het universum; zijn schild staat voor de hemel, zijn lichaam voor de Aarde en zijn onderbuik voor de hel. Nou laten wij in de serie de wereld van Kai (hemel), Dragon World (Aarde) en dat gedeelte onder die kronkelige weg genaamd Snake Way (hel) hebben! Dat is nou wat ik noem diep…

Dat was het weer. Mede dankzij de nieuw geopende Japatrees’ tiplijn, heb ik toch wel een aantal aanvragen weten binnen te slepen; een trailer van One Piece, mijn top van Japanse games, de beste plaatsjes in Japan en ga zo maar door. Maar, mijn allerliefste baklapppen, stop hier vooral niet mee! Ga lekker zo door en misschien krijgen jullie wel een koekje.
Dus, wat willen jullie volgende week zien? Jullie vragen, wij draaien.

PS: It’s over 9000! Jullie denken toch niet dat ik deze Helpdesk afsluit zonder deze moddervette oneliner, of wel?

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord