Japatrees' Helpdesk: Bravely Default 

Japatrees' Helpdesk: Bravely Default 2013-02-26T14:26:22
De werk/schoolweek is weer volop bezig en we hopen dat je deze ellende kunt combineren met op je luie reet PU.nl checken (wat wij blijven aanmoedigen natuurlijk). Want Japatrees is weer terug om je Japanse demonen verslaan en dat is eveneens verdomd educatief!

Deze week zal ik het verzoekje van Xord en onze eigen Peter Koelewijn inwilligen: een trailer van Bravely Default Flying Fairy. Ja ik weet het, het klinkt alsof onze geliefde Japanners deze titel uit een of andere random woordengenerator hebben getrokken, maar toch is het geen verkeerd spelletje. Deze 3DS game is het vervolg van een Final Fantasy titel genaamd 4 Heroes of Light en heeft voor een flinke opschudding gezorgd in het Aziatische gamersland. Helaas is het nog niet zeker of ook wij westerlingen kunnen genieten van deze game, dus ik hoop niet dat ik jullie blij maak met een dooie mus.

Dan heb ik nog een extraatje voor jullie in petto. Dit hebben jullie aan jullie zelf te danken, want Japatrees luistert naar haar trouwe fans en hun suggesties om deze helpdesk te verbeteren. AnaheimDennis gaf mij dan ook inspiratie om jullie wat te onderwijzen over de Japanse taal, gecombineerd met de wonderlijke wereld van gaming natuurlijk. Altijd al een importje van een Japanse game willen hebben, maar is die taalbarrière onoverkomelijk? Hieronder zie je een paar sleutelwoorden, die best wel eens handig kunnen zijn tijdens het gamen! Het is in ieder geval alvast een begin!

Basis (zodat je het spel
überhaupt kunt starten,
opslaan en al die shit)

Stats (voor als je wil weten
wat je ventje of vrouwtje
allemaal kan)

Tijdens battles (zodat je niet
per ongeluk jezelf opblaast
als een baklap zonder kop)

Game: ゲーム

Start: スタート

Select: セレクト

Save: セーブ

Ik kap ermee:    止める/やめる

Continue:  続く

Menu:  メニュー

Terug:  戻る

Shit kopen:    買う

(Druk op) knop: ボタン(を押す)

Strength:  力

Defense: 守備

Magic: 魔力 

Attack: 攻撃

Skill: 技

Speed: 速さ

 

Aanvallen:  戦う
(oftwel ik pak je, klootzak)

Critical Hit: 必殺

Direct Hit: 命中

 


Het is een hele waslijst, maar dan heb je ook wel wat.
Wat willen jullie de volgende keer zien? Die preview van een awesome Japanse game komt er binnenkort aan. En vergeet niet dat jullie vanaf nu ook vragen kunnen stellen over Japanse gametaal –en cultuur!

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord