Japanse hype Yo-Kai Watch 29 april naar Nederland 

Japanse hype Yo-Kai Watch 29 april naar Nederland 2016-02-24T16:36:53
Yo-Kai Watch, door vele de nieuwe Pokémon genoemd, komt op 29 april naar de Nederlandse (digitale) winkels. Wij kunnen dan eindelijk genieten van de populaire 3DS exclusive, die in 2013 in Japan uitkwam.

Yo-Kai Watch is in Japan ongelooflijk populair. Zo populair dat de kijkcijfers beter zijn dan die van Pokémon en dat meer mensen in het openingsweekend naar de Yo-Kai Watch-film gingen dan naar Star Wars: The Force Awakens. De serie is in 2015 ook al naar Noord-Amerika gegaan. Daar slaat de game nog niet geweldig aan, er zijn daar sinds november zo'n 100.000 games verkocht.

Yo-Kai Watch is een serie waarin je met en tegen Yo-Kai moet vechten. Yo-Kai zijn een soort geesten uit Japanse volksverhalen die je niet kan zien, tenzij je een Yo-Kai Watch hebt (een soort horloge). Je kan met deze spookjes vechten en als je wint dan voegt de Yo-Kai zich bij jouw team. In het verhaal zijn er veel Yo-Kai die de stad onveilig maken en jij moet ze een halt toeroepen. Door de game heen worden je Yo-Kai sterker, omdat ze levels omhoog gaan en op verschillende manieren kunnen evolueren.

De gelijkenissen met Pokémon zijn dus groot, maar er zijn ook veel verschillen, vooral in het vechtsysteem. Waar Pokémon turn-based is en zich vooral op 1v1 richt, is Yo-Kai Watch veel sneller en vecht je vaak tegen meerdere tegenstanders. Je team bestaat uit zes Yo-Kai en deze kan je door het gevecht heen roteren. Je gebruikt tijdens het vechten je stylus, de game maakt optimaal gebruik van het 3DS touchscreen.

Yo-Kai Watch

Yo-Kai Watch komt dus 29 april naar Nederland. Of de anime ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. In Amerika wordt de serie in ieder geval uitgezonden door DisneyXD, een zender die wij in Nederland ook hebben. De serie heeft in totaal al 10 miljoen games verscheept in nog geen drie jaar.

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord