ISIS gebruikt PlayStation 4 voor communicatie volgens Belgische minister 

ISIS gebruikt PlayStation 4 voor communicatie volgens Belgische minister 2015-11-16T10:27:26
De Belgische Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken sprak in een interview zijn zorgen uit over de hoeveelheid Belgen die als jihadstrijder ISIS steunen, en meldde daarbij dat steeds meer terreurnetwerken communiceren via de PlayStation 4.

Jan Jambon, Minister van Veiligheid en Binnelandse Zaken, meldt in een interview met xpats dat het politieke klimaat in België één van de redenen is dat België hofleverancier is van jihadstrijders in Irak en Syrië. Terroristen communiceren onderling natuurlijk ook, en blijkbaar doen ze dit steeds vaker via het PlayStation Network. 

PlayStation

Het ding dat me ’s nachts wakker houdt is de man die achter zijn computer zit, en op zoek is naar berichten van IS en andere verkondigers van haat. [..] PlayStation 4 is nog moeilijker te traceren dan WhatsApp. - Jan Jambon

De PlayStation 4 als groeiend communicatiemedium voor terreurorganisaties is natuurlijk beangstigend; niet alleen biedt het een gigantische hoeveelheid spelers die berichten over van alles en nog wat kunnen ontvangen - veel van de gebruikers zijn natuurlijk minderjarig. Er is nog geen enkele aanleiding om te denken dat ISIS PSN gebruikt als rekruteringskanaal, en ook zijn er nog geen harde cijfers te vinden, maar dat het zaak wordt voor overheden om ook media als deze in de gaten te houden mag duidelijk zijn. 

REACTIES (59) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord