Indie-ontwikkelaar onthult details over Nintendo NX-puzzelgame 

Indie-ontwikkelaar onthult details over Nintendo NX-puzzelgame 2016-01-26T11:46:57
Het is al tijden stil rondom de Nintendo NX, maar een indie-ontwikkelaar doet het stof weer even opwaaien door te zeggen dat hij zijn game Puzzle Box Setup heeft ontwikkeld voor de mysterieuze console van Nintendo.

Puzzle Box Setup is een vervolg op de 3DS-indiegame Puzzle Box Setup (want logica), en hij was in eerste instantie onthuld als een Steam-game door ontwikkelaar Bplus Games. Het pixelachtige puzzelavontuur waarin de speler allerlei blokjes op elkaar moet laten vallen is echter niet zomaar een update van de 3DS-versie; ontwikkelaar Bernd Geiblinger noemt in zijn antwoord op de vraag of het een port of iets dergelijks is namelijk ineens de mysterieuze Nintendo NX (via Facebook):

"Not possible, this game is made for NX but modified to be released on Steam earlier, because sadly I’m not able to wait til NX and need to release this game soon."

Geiblinger meldt daarnaast dat de puzzelgame cross-platform zal zijn; de door gebruikers gemaakte levels zullen te spelen zijn op zowel Steam als NX. Daarnaast zegt hij dat er verschillen zitten tussen beide versies, die er naar lijken te hinten dat de Nintendo NX wel eens een unieke controller zou kunnen krijgen:

"Because of the controls you will be able to use 8 different colors instead of 4… which opens possibilities to completely different pictures and modes for NX Version."

Het is een vaag verhaaltje – Geiblinger kan het simpelweg ook hebben over het verschil tussen een toetsenbord en een controller, de game komt immers naar PC. In ieder geval noemt hij de Nintendo NX ook wanneer hij het heeft een andere franchise van Bplus Games (Bit Boy), maar benadrukt hij dat hij niets over de mysterieuze console mag melden tot Nintendo een officiële aankondiging heeft gemaakt:

"You will definitely see Kubi traveling back to the old Bit-Eras on NX. Stay tuned. Cannot talk about something specific before Nintendo announces the new platform."

Nintendo NX?

Het is onduidelijk of Geiblinger de beschikking heeft over een development kit, of dat hij op een andere manier Puzzle Box Setup ontwikkelde voor de Nintendo NX. Het blijft een kwestie van wachten tot Nintendo een aankondiging maakt, maar dat deze aankondiging er aan zit te komen, wordt steeds aannemelijker.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord