Half-Life Ravenholm-beelden duiken op in Arkane Studios-documentaire 

Half-Life Ravenholm-beelden duiken op in Arkane Studios-documentaire 2020-05-27T13:12:06
Diehard Half-Life-fans zullen de naam misschien nog wel herkennen: Ravenholm, de nooit uitgekomen spin-off van Half-Life. Beelden van deze game zijn opgedoken in een documentaire over Arkane Studios.

In 2017 doken er nog afbeeldingen op van Half-Life Ravenholm. Op de afbeeldingen was een ondergesneeuwd Ravenholm te zien. Sindsdien hebben we niets meer over de game gehoord. Een nieuwe documentaire van NoClip geeft meer inzicht in deze verloren Half-Life spin-off.

Ravenholm was ooit in de handen van Junction Point Studios. Volgens Warren Spector, destijds van Junction Point, had de game een magneet-gun, een nieuwe tool die erg veel vrijheid gaf in het gebruik. De game is nooit afgemaakt door Junction Point Studios, maar het prototype van de game is vervolgens in handen gekomen van Arkane Studios. 

ravenholm

Arkane Studios werkte vervolgens aan een verhaal en scenario rondom een npc genaamd Father Gregory. Het verhaal en de spinoff zelf zijn nooit voltooid, maar Ravenholm is volgens de documentaire een belangrijk deel van Arkane Studios geschiedenis en nieuwe werknemers worden vaak naar een computer geleid om de nooit verschenen game te spelen.

Ravenholm begint met het openen van je ogen in een nieuwe omgeving. Vervolgens wordt je begroet door Father Gregory die meteen de deuren sluit, je aanspreekt. Dit is jouw introductie in Ravenholm.

Check hieronder de gehele documentaire. Het verhaal over Ravenholm begint vanaf minuut 33 en de gameplay-beelden zie je vanaf minuut 37. 

De spin-off is nooit uitgekomen, maar vanwege verschillende lekken van de game werd er jaren geleden gespeculeerd dat dit de derde aflevering was van Half-Life 2 of zelfs Half-Life 3. Arkane Studios zelf noemt het een spin-off, maar Sebastien Mitton, Art Director bij de studio, liet weten dat ze zelf niet wisten wat Valve met de game ging doen. Het had net zo goed de verloren derde aflevering kunnen zijn.

 

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord