Half-Life 3 komt na 2013 en is open world? 

Half-Life 3 komt na 2013 en is open world? 2012-09-20T17:02:37
Half-Life 3 komt na 2013 en zal een free roaming game worden. Ja, dat weten we zeker! Nee grapje, dat weten we totaal niet zeker, maar het klinkt wel goed, niet waar?

Half-Life 3 maar niet echtHalf-Life 3 is een beetje de Apocalyps van de gameindustrie geworden: we weten niet wanneer hij komt en of ie überhaupt komt, maar je kunt er maar beter klaar voor zijn en iedereen heeft er een theorie over. De laatste theorie is wel de meest boeiende, bovendien de meest hoopgevende, maar of je er in moet geloven…

Een ‘bron dichtbij Valve’ (altijd geloofwaardiger dan een bron die aan de andere kant van de wereld van Valve woont en nog nooit iemand van de ontwikkelaar gesproken heeft) beweert dat de features van Half-Life 3 compleet op de schop gegooid zijn na een totaal chaotisch ontwikkelingschema. Eerst was het de bedoeling dat HL3 een doorsnee shooter zou worden, maar de bron zegt dat Valve daarin ‘faalde’. Eh, dat klinkt eerder alsof Gabe en de andere big Chiefs bij Valve de kwaliteit niet hoog genoeg vonden, in plaats van dat het men niet ‘lukte’ om een shooter te maken. Valve komt bij mij namelijk niet over als een prutser.

Na de gefaalde poging tot het maken van een shooter, wilde men Half-Life 3 meer focussen op exploratie en puzzels. Nogmaals, dat meldt dus die bron. Daarnaast zou het een open wereld, quests en NPC’s krijgen. En als je dan toch zover bent, kan je er net zo goed RPG-elementen in smijten, niet waar? Huppa, dat gebeurde dan ook! Het is dan ook zeker geen Episode 3, maar een volwaardig deel dat na 2013 (dafuq? Waarom zegt ie dan niet gewoon IN 2014?) het licht moet zien.

Het klinkt mij allemaal als een zwaar geval van ‘te fucking goed om waar te zijn’ in de oren. Aan de andere kant is dit wel de richting die vele moderne First Person Shooters opgaan, simpelweg omdat je al snel op een dergelijke constructie belandt als je je game wil uitbreiden en verbeteren. Laat het dus maar gewoon waar zijn en kom maar op met die Apocalyps!

Half-Life 3 parodie

REACTIES (70) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord