Verzamel de penissen van stieren voor het 'Testy Festy' in Far Cry 5 

Verzamel penissen van stieren in Far Cry 5 2018-01-03T14:41:49
Van de buitenkant lijkt Far Cry 5 misschien als gewoon het volgende deel in de franchise, maar executive producer Dan Hay probeert echter tegendeel te bewijzen. Met als bewijsstuk A: het verzamelen van dierenpenissen.

Het duurt nog eventjes voordat Far Cry 5 in de winkel ligt, helemaal nu dat de game is uitgesteld naar eind maart. Toch zijn er al bofkonten die uitgebreid aan de slag mogen met de nieuwe game van Ubisoft. Gamesradar behoort tot die groep mazzelaars en ze hebben de kans gekregen een nogal… unieke zijmissie te ervaren.

Ieder jaar wordt er in Hope County het Testicle Festival, oftewel Testy Festy, gehouden. Dan wordt het lekkerste vlees van stieren genomen, wat de penis blijkt te zijn, waarna deze wordt opgepeuzeld. In de Far Cry 5-missie lijkt door alle commotie dit jaar alles in de soep te lopen, maar daar wil een personage verandering in brengen. Daarom vraagt hij aan jou de truck op te halen en voor drie verschillende penissen te zorgen. De ene krijg je door een stier omver te rijden met je tractor, de ander door een te verbranden en de laatste door eentje af te maken wanneer hij bezig is met een uhm… paringsdansje. En welke paringsdans is nou compleet zonder de prachtige klanken van Marvin Gaye die 'Sexual Healing' zingt?

Nogal aparte omstandigheden dus en volgens de executive producer van Far Cry 5 is dit pas het tipje van de sluier. Tijdens het interview met Gamesradar liet hij weten dat ze dit deel heel anders hebben aangepakt dan de voorgaande Far Cry's (Cries?). In de vorige delen probeerde het team een hele specifieke toon neer te zetten. Hierdoor was het makkelijker om in te schatten hoe de speler zich voelt en hoe daarop ingespeeld moet worden. Voor Far Cry 5 letten ze daar een stuk minder op. Er is een grote afwisseling tussen serieuze kwesties en dit soort vage avonturen en het is aan de speler om op te zoeken waar hij/zij voor in de stemming is.

The way I choose to think about it is like a piece of music. In previous Far Crys, we were building a very specific piece of music; we knew where you were going to be at certain beats, so we knew what emotional state you would be in. With this game, we said 'No - just provide unique notes and rests, and let the player choose what it is they're going to do.' It's not prescriptive, it's just about opportunities.

Far Cry 5

There are going to be times when you go through and you find something that's poignant, something that's powerful, something that's earnest. Then there are going to be times when you're running around saying 'That's the most ridiculous thing I've ever seen.' Our world is not painted with one brush, so why would we try to do that if we're trying to build worlds? Why not make it interesting, unique, and allow the players to explore?

Far Cry 5 komt uit op 27 maart voor de PS4, Xbox One en PC. Is deze nieuwe richting een goede afwisseling, vond je de serie altijd al raar of ben je het hier helemaal niet mee eens? Laat het vooral weten in de reacties!

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord