Grubby verslaat MVP in de WCS en huilt van geluk 

Grubby verslaat MVP in de WCS en huilt van geluk 2013-08-06T12:33:19
Gisteren gebeurde het ondenkbare in de Europese World Championship Series van StarCraft II toen de twee beste Nederlandse SCII-spelers zich in een zeer zware poule probeerden te kwalificeren voor de laatste acht. Om daar te geraken zouden ze elkaar en de winnaar van seizoen 1, de Koreaan MVP, moeten verslaan. Het werd een epische strijd die eindigde in tranen. Tranen van geluk.

Het was gisteren een beetje een dubbele avond. Jos “Ret” de Kroon en Manuel “Grubby” Schenkhuizen, de twee beste Nederlandse StarCraft II-spelers, hadden zich beide geplaatst voor de laatste zestien in de Europese WCS, maar kwamen bij elkaar in poule A terecht. Omdat zich in diezelfde poule ook nog eens de meest succesvolle StarCraft II-speler, de Koreaan MVP, bevond, wisten we eigenlijk al zeker dat een van de Nederlandse spelers af zou vallen.

In de WCS worden er binnen een poule van vier om te beginnen twee wedstrijden gespeeld. De winnaars en verliezers van die twee wedstrijden spelen tegen elkaar. Win je twee keer achter elkaar, dan ben je door. Verlies je twee keer achter elkaar, dan lig je eruit. De overgebleven spelers strijden vervolgens om het laatste plekje. Een prima systeem waarbinnen je er dus maar één mag verliezen.

Hun eerste wedstrijd werd door beide Nederlanders verloren. Ret verloot van MVP en Grubby verloor in een epische strijd maar net van de Duitser HasuObs. Dat was het scenario waar geen Nederlander op zat te wachten en het werd nog erger toen HasuObs onverwachts MVP versloeg. Dat betekende dat de Nederlanders eerst onderling moesten uitmaken wie eruit vloog om het vervolgens op te nemen tegen de bijna onneembare horde MVP. Het doek leek voor beide te vallen.

Grubby verloor de eerste map van Ret in een best of 3, maar won uiteindelijk toch nog met 2-1. Na zijn winst werd hij geïnterviewd en zei hij nog met een strak gezicht dat het mogelijk moest zijn om MVP te verslaan. Achteraf zou echter blijken dat ook Grubby op dat moment niet echt in de overwinning geloofde. Zeker niet toen hij op de eerste map kansloos werd weggevaagd door de Koreaan.

Toen raapte Grubby zich echter bij elkaar. Verzon twee keer een risicovolle, maar briljante strategie om MVP te dwingen om aan te vallen, omdat deze anders te ver achterop zou raken met zijn economie. Het enige wat Grubby vervolgens moest doen was de pittige, Koreaanse aanval afslaan. Dat lukte en Grubby barstte uit in tranen van geluk. In het interview dat volgde brak de Nederlander wederom toen hij zijn vrouw en beste vriend bedankte. Een moment waarbij veel Redditors zelf ook vol schoten

Grubby plaatste zich met dit misschien wel mooiste en emotioneelste moment in de eSports-geschiedenis voor de playoffs die komende zaterdag en zondag gespeeld zullen worden. De rest van de week kun je via de officiële WCS Europe stream vanaf 18:00 volgen wie zijn tegenstanders worden in deze finale. MVP is in ieder geval uitgeschakeld. Op naar de Europese titel!

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord