Graphics-broncodesXbox Series X zijn 'gestolen en gegijzeld' voor 100 miljoen dollar 

Graphics-broncodes Xbox Series X zijn 'gestolen en gegijzeld' 2020-03-26T17:48:49
De chipfabrikant AMD laat via een blogpost weten dat de broncode voor de graphics van de Xbox Series X gestolen zijn door een hacker. Deze hacker wil 100 miljoen dollar hebben voor de codes.

AMD meldde de diefstal vandaag in een blogpost. De desbetreffende persoon zou AMD al in december 2019 benaderd hebben. Het bedrijf stelt verder dat het contact heeft met de autoriteiten.

Delen van de code werden geplaatst op GitHub, maar zijn inmiddels weer verwijderd. Daar heeft de hacker echter aangegeven dat alle data online geplaatst wordt als niemand zich aandient om het bedrag te betalen. Volgens berichten op TorrentFreak zou de data zijn verkregen via een gehackte computer en bevat het broncode voor AMD's Big Navi- en Arden-gpu's. Die laatste zou in de Xbox Series X zitten.

xbox

AMD stelt zelf echter dat de gestolen data geen belangrijk onderdeel uitmaakt van de beveiliging van hun grafische producten. Toch heeft het bedrijf wel een 'take down notice' ingediend om de data van GitHub te laten verwijderen, waaruit op te maken valt dat het sowieso om belangrijke data zou gaan.

Lees hieronder de officiële verklaring:

"Bij AMD zijn dataveiligheid en de bescherming van ons intellectuele eigendom een prioriteit. In december 2019 werden we gecontacteerd door iemand die claimde testbestanden te hebben die gerelateerd zijn aan een deel van onze huidige en toekomstige grafische producten, waarvan sommige online zijn geplaatst maar sindsdien weer zijn verwijderd.

Hoewel we ervan op de hoogte zijn dat de dader aanvullende bestanden heeft die nog niet openbaar zijn gemaakt, zijn we ervan overtuigd dat de graphics-IP niet essentieel is voor de concurrentiepositie of beveiliging van onze producten. We zijn niet op de hoogte van eventuele andere gestolen AMD-IP.

We werken nauw samen met de overheid en andere experts als onderdeel van een doorlopend misdaadonderzoek."

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord