Google Stadia-update: 2 gratis games erbij, 2 gratis games weg 

Google Stadia-update: 2 gratis games erbij, 2 gratis games weg 2020-01-29T10:46:02
1 februari worden Gylt en Metro Exodus toegevoegd aan de gratis line-up van Google Stadia Pro, maar dat gaat ten koste van Rise of the Tomb Raider en Samurai Shodown. Als je deze games nog niet geclaimd hebt op je Pro-account, is dat vanaf februari niet meer mogelijk.

In een ‘This Week on Stadia’ op de website van Google Stadia, is bekendgemaakt dat de games Gylt en Metro Exodus worden toegevoegd aan de gratis line-up van Google Stadia Pro. Helaas is het niet alleen maar positief nieuws, want het betekent tevens dat Rise of the Tomb Raider en Samurai Shodown vanaf 1 februari niet meer gratis te claimen zijn. Als je een Pro-account hebt kan je deze twee games tot het einde van deze maand nog claimen en dan mag je ze houden, dus zorg ervoor dat je dit doet.

Maar iedereen die binnenkort pas een Pro-account aanschaft heeft dus minder geluk. Vanaf februari ziet de gratis line-up er dan als volgt uit:

  • Destiny 2 The Collection
  • Farming Simulator 19 Platinum Edition
  • Thumper
  • Gylt
  • Metro Exodus

Stadia Pro-games

Dat is best wel een karig lijstje, vooral als je in gedachte neemt dat Stadia in 2020 120 nieuwe games hoopt toe te voegen, waarvan 10 exclusives. Januari is nu al voorbij gegaan zonder ook maar één nieuwe game.

En wat dat betreft, zonder updates. Het is waarschijnlijk toeval, maar een dag voor deze Stadia-update verscheen deze post op Reddit, waarin staat dat Stadia officieel 40 dagen zonder een nieuwe aankondiging is gegaan. 40 dagen zonder aankondiging, terwijl de service nog maar 69 dagen uit is.

Veel van de features die Google ons heeft beloofd zijn nog steeds nergens te vinden en het is dus ook niet te stellen dat de games dit goedmaken. Het is tijd dat Google actie onderneemt. En met actie ondernemen bedoelen we niet dat ze de schuld af moeten schuiven op de ontwikkelaars...

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord