Geschorste Overwatch League-speler bespreekt oneerlijke behandeling in interview 

Geschorste Overwatch League-speler bespreekt oneerlijke behandeling in interview 2018-04-11T16:41:51
In een interview met een YouTuber genaamd Glink spreekt xQc over oneerlijke behandeling binnen de Overwatch League.

YouTuber Glink heeft een kritische blik geworpen op de Overwatch League wat betreft hoe ze met controverses omgaan. De video focust zich voornamelijk op xQc, voormalig speler voor het Dallas Fuel-team. Het lijkt erop dat xQc, ook wel bekend als Felix Lengyel, nadelig is behandeld door Blizzard en leden van de League, wat uiteindelijk voor zijn schorsing heeft gezorgd.

Overwatch

xQc heeft continu problemen gehad gedurende zijn tijd in de Overwatch League. Het begon allemaal toen een homoseksuele Overwatch-speler hem diste, hij op zijn beurt zei dat hij deze speler een lul moest zuigen en dat hij hier vast van zou genieten. Al snel blies dit op, wat ervoor zorgde dat xQc tijdelijk geschorst werd en een boete van $2000 moest betalen.

In dit interview laat Felix weten dat hij het een domme zet vond van zichzelf (want hij zou de eerste zijn die géén spijt heeft van dit soort dingen). Voor dit incident maakte hij wel vaker zulke opmerkingen naar mensen, dus het was niks nieuws voor hem. Hij laat weten dat hij tegenwoordig beter nadenkt voordat hij wat zegt. De straf accepteert Felix dan ook, maar hij vond de drama wel te ver gaan. Hij heeft zelf nog contact opgenomen met Austin, want blijkbaar zijn het zijn gewoon vrienden met een vriendschappelijke rivaliteit, en die had zelf geen problemen met de uitspraak van Felix. 

Overwatch

Later kwam Felix nogmaals in de problemen toen hij de Trihard emoji spamde tijdens een stream, wat als racistisch gezien werd. Hij deed dit namelijk op het moment dat een donkere presentator genaamd Malik Forté in beeld was. Als er echter naar de chat logs van xQc gekeken wordt, valt het op dat hij regelmatig de Trihard emoji gebruikt, ook ver voor het incident dus. Hij stuurde het daarom nu ook gewoon omdat hij de chat net joinde en bedoelde er verder vreemds mee, zegt hij.

Felix heeft net als bij Wilmut direct na het incident contact opgenomen met Malik Forté om de situatie uit te leggen. Malik heeft tegen Felix gezegd dat hij het begreep en er geen probleem mee had, aldus Felix. Toen dit verhaal echter ontplofte op social media, nam Malik deze kans om zijn frustratie te uiten. Hij presenteert namelijk al drie jaar op Twitch en wordt continu lastiggevallen met de Trihard emoji. Felix vindt het logisch dat Malik deze kans greep om zijn irritatie te uiten, maar het lijkt er wel op alsof de kritiek specifiek naar hem gericht was. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Felix een boete moest betalen van $4000 en wederom geschorst werd. Door dit incident en nog kleinere gevallen heeft het Dalles Fuel-team besloten om Felix permanent los te laten.  

Overwatch

Felix zegt verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden, maar hij ergert zich wel aan de oneerlijke behandeling van mensen binnen de Overwatch League. Zo begint hij over de situatie waarin een coach van de Houston Outlaws, Tae-yeong Kim, een racistische tweet postte over hoe Amerikanen de Japanners gebombardeerd hebben. Hier kreeg Kim helemaal geen problemen mee, totdat xQc er woedend over begon tijdens een stream. Alsnog kwam de coach weg met een waarschuwing, omdat hij zijn excuses had aangeboden en geld had gedoneerd aan een liefdadigheid. Dit terwijl Felix ergere gevolgen moest accepteren voor acties waarvan hij vindt dat ze minder erg zijn. Daarnaast werd hij ook vaak voor schut gezet tijdens streams door mensen van de Overwatch League en kreeg problemen wanneer hij hier uitspraken over deed (die toegegeven niet al te netjes waren). Het is een beetje een ‘ja maar hij deed het ook’-argument natuurlijk, maar je moet jezelf toch een beetje proberen te verdedigen, niet waar?

Er wordt nog veel meer besproken in de video, check ‘m vooral. Het geeft je toch weer een andere kijk op een van de grootste eSports-evenementen van het moment. Overwatch is te spelen op PS4, Xbox One en PC.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord