Gerucht: Nintendo brengt voor het einde van het jaar SNES Classic Mini uit 

Gerucht: Nintendo brengt voor het einde van het jaar SNES Classic Mini uit 2017-04-19T14:19:08
Volgens bronnen komt Nintendo voor het einde van het jaar met een SNES Classic Mini. De kleine console wordt de opvolger van de NES Classic Edition, waarvan de productie eerder deze maand plotseling werd stopgezet.

Het lijkt erop dat we voor het einde van het jaar weer massaal naar de winkel kunnen rennen om een SNES Classic Mini aan te schaffen. Volgens bronnen van Eurogamer ligt de miniatuur spelcomputer rond de kerst in de winkels en ga er nu maar vast van uit dat er niet aan de vraag voldaan kan worden als dit inderdaad zo is. De mini-console is de opvolger van de NES Classic Mini die meer dan 1.5 miljoen keer over de toonbank is gegaan totdat de productie plotseling door Nintendo werd stopgezet.

Met spellen als The Legend of Zelda: A Link to the Past, Donkey Kong Country, Secret of Mana, Chrono Trigger en Super Metroid zijn er in ieder geval genoeg potentiele redenen voor gamers om een SNES Classic Mini aan te schaffen. Het is nog niet bekend met welke spellen de kleine spelcomputer geleverd wordt, maar we gaan er van uit dat er net als met de mini-NES weer dertig verschillende games op komen te staan. Zorg wel dat je er snel bij bent, want als de SNES CLassic Mini net als zijn voorganger een tijdelijke stunt van Nintendo is, bestaat de kans dat de productie ook bij deze spelcomputer een paar maanden na release wordt stopgezet. 

SNES

De Nintendo Switch wordt voor het einde van het jaar nog uitgerust met een Virtual Console zoals we die op de 3DS en Wii U ook kennen. Het is nog onbekend wat voor games erop gespeeld kunnen worden, maar de kans is groot dat hier ook een aantal SNES-titels tussen zitten. Er gaan zelfs geruchten dat het mogelijk wordt GameCube games op de Switch te spelen, maar dat is nog niet door Nintendo bevestigd.

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord