Gerucht: Krijgen we backwards compatibility op PS5

Gerucht: Krijgen we backwards compatibility op PS5? 2018-10-08T09:57:14
Een opgedoken patent van Sony beschrijft technologie die duidt op backwards compatibility. Op 2 oktober publiceerde Sony Interactive Entertainment America het patent, maar de aanvraag voor dit patent werd in november 2016 al gedaan. Dacht Sony destijds al na over backwards compatibility op PlayStation 4, of komt de functie eindelijk naar de PlayStation 5?

Een nieuw gevonden patent van Sony Interactive Entertainment America lijkt te duiden op backwards compatiblity. Het patent beschrijft een techniek die het mogelijk maakt om oude games te emuleren op nieuwe consoles. In detail wordt beschreven hoe textures van oudere games tijdens het afspelen kunnen worden 'geremastered'. Hieronder een voorbeeld van die remastering:

Of het patent daadwerkelijk backwards compatibility voor de PS5 omschrijft is niet bekend, maar gezien de kritiek op het beperkt aantal speelbare oudere games op PS4, kan dit patent duiden op 'work in progress' voor backwards compatibility op PS5. Het patent beschrijft een soortgelijke technologie voor het remasteren van audio, check hier wat het gedetailleerde document hier.

Check de next-gen geruchten de feature van Florian en Nintendo vroeg afgelopen week ook patent aan voor een Game Boy smartphone-case.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord