Gerucht: GTA 6 speelt zich af in Miami en Zuid-Amerika  

Gerucht: GTA 6 speelt zich af in Miami en Zuid-Amerika 2018-03-07T11:30:29
GTA 6 gaat zich volgens een inside source afspelen in Vice City én je gaat ook nog eens op trip naar Zuid-Amerika? Klinkt als een puik idee!

The Know zegt dat ze een bron hebben die zich bezighoudt met de volgende GTA-game. Volgens deze persoon (of personen) wordt het project ‘Project Americas’ genoemd door de ontwikkelaar. De game moet, zo meldt de bron, over drie of vier jaar uitkomen, dus voorlopig moet je je nog zien te vermaken in Los Santos. Niet dat dit een enorme opgave is, want Rockstar blijft GTA Online volpompen met nieuwe content! 

In GTA 6 speel je voor het eerst met een vrouwelijk hoofdpersonage, zo gaan de geruchten. Of zij het enige speelbare personage zal zijn of dat we er weer meerdere krijgen zoals in GTA V, is niet gezegd. De bron meldt wel dat we terug gaan naar Miami, wat in de wereld van Grand Theft Auto bekendstaat als Vice City.

Dat is echter niet de enige plek, want een aantal missies moeten zich afspelen in Zuid-Amerika. Het is niet duidelijk of de omgeving in Zuid-Amerika vrij verkend kan worden of dat je er alleen heen gaat voor lineaire missies (zoals GTA V ook een lineaire missie had op een andere plek). Het tijdperk waarin we gaan spelen is ook niet vermeld dus we weten niet of we een bezoekje gaan krijgen van Tommy Vercetti, het hoofdpersonage van GTA: Vice City. De connectie met Zuid-Amerika suggereert wel dat we veel drugs gaan handelen, aangezien dat een big deal was voor Miami in de jaren 80. En GTA had ook wel van een beetje drugshandel. Misschien gaan we zelfs Rockstars versie van Pablo Escobar ontmoeten!

GTA Vice City

We weten ook nog niet precies hoe Rockstar het gaat aanpakken met Grand Theft Auto Online. In het verleden zijn er meerdere geruchten geweest die suggereren dat er uiteindelijk een update komt voor de game waarmee iedereen naar Vice City kan reizen. Dit zou voor fans van GTA Online zeker een fijne oplossing zijn, want als ze aan een gloednieuw avontuur moeten beginnen bestaat de kans dat alle tijd en geld die je nu in de game steekt uiteindelijk voor niks is.

Hopelijk horen we snel meer van de ontwikkelaar zelf, maar voorlopig rekenen we daar nog niet op. Rockstar is nu natuurlijk hard bezig met het afmaken van Red Dead Redemption 2, dat dit jaar in oktober uit moet komen voor de PS4 en Xbox One.

GTA Vice City

DIKKE DISCLAIMER: De bron van dit nieuws, The Know, is niet helemaal betrouwbaar. Ze hebben wel eens vaker bullshit gedropt, laten we het zo zeggen. Bovenstaande is dus in het beste geval waar, maar grote kans dat het niet meer dan een leuke theorie is. 

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord